ΣΠΑΡΤΗ. «Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης , στη συνεδρίαση τής 23-9-2020 , με 26 ΝΑΙ (από τις παρατάξεις ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΥ – ΒΑΛΙΩΤΗ - ΒΟΥΝΑΣΗ) και 12 ΟΧΙ (από την παράταξη ΔΟΥΚΑ) επιβεβαίωσε με τρόπο ηχηρό και αδιαμφισβήτητο , την αναγκαιότητα ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί για τον σκοπό αυτό , στο Νέο Κόσμο , διευρύνοντας , μάλιστα , εντυπωσιακά την αρχική πλειοψηφία (18 ΝΑΙ-12 ΟΧΙ) του Φεβρουαρίου 2020». Με αυτή την ανακοίνωση χειροκροτούν οι κάτοικοι Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.

«Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την απόφαση αυτή , αφού πρόκειται για ένα σχολείο το οποίο θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες μιας μεγάλης συνοικίας που στερείται σχολικής μονάδας , θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης ΟΛΩΝ των σχολείων της πόλης και θα συντελέσει αποφασιστικά στη λύση του στεγαστικού προβλήματος των Νηπιαγωγείων .

Οι κάτοικοι Ν. Κόσμου – Ψυχικού θεωρούν πως στην χθεσινή συνεδρίαση δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι . Υπήρξε ΜΟΝΟ μια ισχυρότατη και αδιαμφισβήτητη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για σύναψη προγραμματικής σύμβασης Δήμου – Περιφέρειας που ΠΡΕΠΕΙ να υλοποιήσει ΑΜΕΣΑ ο κ. Δήμαρχος , ο οποίος , ως θεσμός , έχει εκ του νόμου ένα ξεκάθαρο ειδικό υπηρεσιακό καθήκον , αυτό της εκτέλεσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών.

Προειδοποιούμε πως οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον αυτού του σχολείου , το οποίο κατακτήθηκε δικαιωματικά με τους πολύχρονους αγώνες των κατοίκων και του εκπαιδευτικών».