Οι καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης συγχαίρουν την μαθήτρια Μαρία Ήλια Φωτοπούλου για την επιτυχία της στον EUROSCOLA

Συγχαρητήρια και στην Παρασκευή Μανώλη του 1ου ΓΕΛ

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σύλλογος καθηγητών του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης συγχαίρει την μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Λυκείου, Φωτοπούλου Μαρία-Ήλια του Κυριάκου και της Μαρίνας, για την επιτυχία της στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό EUROSCOLA. Ο διαγωνισμός είχε διεξαχθεί την Τετάρτη 27/9/2017.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητές,

«Η αριστούχος μαθήτρια του σχολείου μας διακρίθηκε στο διαγωνισμό (με επίδοση 96,6/100) και θα συμμετάσχει μαζί με τους υπόλοιπους επιτυχόντες μαθητές του διαγωνισμού (24 συνολικά από όλα τα Λύκεια της Πελοποννήσου) σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. (Στον ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκε επίσης και η μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης Μανώλη Παρασκευή την οποία και συγχαίρουμε).

Ο διαγωνισμός EUROSCOLA διεξάγεται κάθε χρόνο σε όλα τα σχολεία της χώρας (οι οποίοι κατά τη σχολική χρονιά 2017-18 φοιτούν στις Β΄και Γ΄τάξεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων). Το θέμα του διαγωνισμού ήταν : «Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια: πολιτικά δικαιώματα και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της Ένωσης. Όπως ορίζεται στο Άρθρο 9 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), η ευρωπαϊκή ιθαγένεια αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ποια δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη και πώς αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας;».

Είμαστε βέβαιοι ότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες που θα αποκομίσει θα είναι πολύτιμες και στη μετέπειτα πανεπιστημιακή της πορεία. Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει παράδειγμα και για τους μαθητές των επόμενων σχολικών ετών.

Ευχόμαστε επιτυχημένη σχολική χρονιά και σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας».