ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Την διενέργεια διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση ενέργειας ως σύμβαση ενεργειακής απόδοσης, με 12ετή διάρκεια, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας που συνεδρίασε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου, χωρίς ΦΠΑ, ανέρχεται σε 8.931.799,83 ευρώ.
Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη διενέργεια διαγωνισμού και για την παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του πιο πάνω έργου, εκτιμώμενης αξίας 240.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.
Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια, ύψους 3.250.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση βλαβών στις περιοχές του Δήμου Κορινθίων που επλήγησαν από την πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου.
Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας για το έργο βελτίωσης της χάραξης του δρόμου Στέρνα – Γυμνό στην Αργολίδα, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.
Ενέκρινε επίσης την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και του Δήμου Ναυπλίου για την υλοποίηση του έργου που αφορά την εγκατάσταση επεξεργασίας νερού της πηγής Αγίου Γεωργίου (Ανάβαλου).
Παράλληλα, ενέκρινε και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Φενεού, με εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού μηχανισμού και εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος υδροληψίας - έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.311.116,98 ευρώ με ΦΠΑ.
Επίσης, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η δημοπράτησης του με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ έργου συντήρησης και ανακατασκευής των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών υποδομών που υπέστησαν βλάβες από πλημμυρικά φαινόμενα, σε ρέματα και χειμάρρους της Κορινθίας.
Ακόμα, εγκρίθηκε το πρακτικό της προϋπολγισμού 600.000 ευρώ δημοπρασίας για τεχνικά έργα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λακωνίας.
Η Επιτροπή ενέκρινε ακόμα, τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ύψους 286.539,20 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε. Α.ΟΤΑ Πελοποννήσου” και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης με αντικείμενο την ολοκλήρωση της μελέτης βελτίωσης της 9ης εθνικής οδού στη Μεσσηνία -που αφορά την παράκαμψη της Γιάλοβας.