ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Τα Καλάβρυτα επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης. Η επίσκεψη Βορίδη στον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, πήρε την μορφή ευρείας σύσκεψης και έβγαλε ειδήσεις.
Ο κ. Βορίδης έφτασε στα Καλάβρυτα στις 3:30μμ συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Στρατάκο με πρώτη στάση το μαρτυρικό λόφο του Καπή, όπου τον περίμενε ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού και της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Σατολιάς.
Από εκεί μετέβησαν στα γραφεία του Συνεταιρισμού, όπου ακολούθησε σύσκεψη με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσία των Βουλευτών Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Χριστίνας Αλεξοπούλου και Ανδρέα Κατσανιώτη. Παρόντες και οι Αντισήμαρχος Κλειτορίας κ. Ασημάκης Κυρίτσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Δουκλιάς.
Ο κ. Σατολιάς ανέλυσε τα ζητήματα του Αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου συνεχίζοντας ουσιαστικά τις επαφές που έχει με τον Υπουργό σε συνεχείς συναντήσεις. Ο κ. Βορίδης εξήρε την άριστη, όπως τόνισε, λειτουργία του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και την άψογη και δημιουργική συνεργασία που έχει με τον κ. Σατολιά.
Ακολούθησαν οι προτάσεις - αιτήματα του Δημάρχου με την κατάθεση τριών ολοκληρωμένων και ώριμων προτάσεων που αφορούν την δημιουργία γαλακτοκομικής σχολής στα Καλάβρυτα και μεγάλα εγγυοβελτικά έργα στην περιοχής Κλειτορίας - Δάφνης ύψους 8 εκατομμυρίων και Τριποτάμων ύψους 5 εκατομμυρίων.
Ο κ. Βορίδης, για την δημιουργία γαλακτοκομικής σχολής εκφράστηκε θετικά ενώ για τα εγγυοβελτικά έργα, τόνισε οτι προτάσεις που έχουν ωριμάσει ή έχουν μείνει ημιτελή (όπως οι δύο προτάσεις Παπαδόπουλος), είναι σε θέση να ολοκληρωθούν μέσα από το νέο πρόγραμμα του υπουργείου που περιλαμβάνουν έργα εγγείων βελτιώσεων.
Ακολούθησε επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής και στις αποθήκες του Συνεταιρισμού, με τον κ. Βορίδη να επισημαίνει για άλλη μια φορά την άρτια λειτουργία του και την δίκαιη φήμη του, όχι μόνον στην Ελλάδα τονίζοντας οτι θα κάνει τα πάντα ώστε να βοηθήσει τους αγωνιστές της υπαίθρου και κυρίως τους ανθρώπους των ορεινών και δύσβατων περιοχών.