ΣΠΑΡΤΗ. Kεραυνός σε φθινοπωρινή πυκνή νέφωση η παραίτηση του αντιδημάρχου Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλου. Ο στενός συνεργάτης του δήμαρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο. Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος είχε αναλάβει το τελευταίο διάστημα πέραν των καθηκόντων του και ρόλο συντονιστή κυρίως σε θέματα καθημερινότητας αφιερώνοντας πολύ χρόνο τόσο στον Δήμο όσο και από την προσωπική του ζωή. Μάλιστα πολλάκις είχε αναλάβει τον συντονισμό δύσκολων καταστάσεων παρέχοντας καλές υπηρεσίες τόσο στην δημοτική αρχή όσο και στην Παράταξη. Ίσως αυτή ήταν μια εξέλιξη μη αναμενόμενη που ανέτρεψε, τα δεδομένα όσων περιτριγυρίζουν τον Δήμαρχο Σπάρτης.
Οι λόγοι της παραιτήσεώς του δεν έχουν γίνει γνωστοί. Ο δήμαρχος εξέφρασε την λύπη του ενημερώνοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι αντικαταστάτες του στην Αντιδημαρχία και στην Οικονομική Επιτροπή.
Ο παραιτηθείς από την στιγμή της παραιτήσεώς του δεν έχει καμία επαφή με δημοσιογράφους οπότε κάθε αναφορά στην αιτία της παραιτήσεως είναι ανεπιβεβαίωτη πληροφορία. Φαίνεται να υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στον Μιχάλη Βακαλόπουλο και στην νέα διευθύντρια του γραφείου του Δημάρχου Κατερίνα Φέικου. Η διαφωνία οδήγησε σε ακραία διχογνωμία και σε αδιέξοδο την ηγετική ομάδα Δούκα, στο οποίο έδωσε (προσωρινό τουλάχιστον) τέλος ο Μιχάλης Βακαλόπουλος με την παραίτησή του. Δεν είναι όμως τυχαίο ότι με την είσοδο της Κατερίνας Φέικου ως διευθύντριας του γραφείου Δούκα σημειώθηκαν ακαριαίες ανακατατάξεις με αποχωρήσεις ή μετακινήσεις προσωπικού…
Αυτό που απομένει είναι η πολιτική αξιολόγηση της παραίτησης Βακαλόπουλου σε μια μάλιστα κρίσιμη περίοδο τοποθέτησης νέων αντιδημάρχων κι ενώ διαφαίνεται στον ορίζοντα νέα σύγκλιση Δούκα – Βαλιώτη. Σημειώνεται ότι ενωρίτερα είχε υποβληθεί παραίτηση και έτερου αντιδημάρχου που φαίνεται να μην έγινε αποδεκτή. Σε κάθε περίπτωση η παραίτηση Βακαλόπουλου έχει την πολιτική κάλυψη των στελεχών της ΝΔ που τον στηρίζουν. Το μέλλον είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον αφού ο Μιχάλης Βακαλόπουλος παραμένει σύμβουλος της πλειοψηφίας.