ΟΛΥΜΠΙΑ. Άνοιξαν σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες του Olympia Forum Ι με τίτλο «Η Οικονομική Ανάπτυξη των Περιφερειών: Εθνικός Στόχος».

Την έναρξη του Forum κήρυξαν στις 17.15 της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ενώ η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Ελλάδας Θοδωρή Σκυλακάκη.

Ομιλίες από τον τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα, την Γενική Γραμματέας, Διάσκεψης Παράκτιων Περιφερειών Ελένη Μαριάνου και τον Πρόεδρο E.EN.E. και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Dr Βασίλη Αποστολόπουλο.

Ο πρώτος κύκλος συζητήσεων έχει θέμα “Περιφερειακή διακυβέρνηση και πρόγραμμα «Επόμενη γενιά ΕΕ»” με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ενώ στην συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί οικονομικών θεμάτων Αλέξης Πατέλης, και ο Γενικός Διευθυντής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) Νίκος Βέττας. Τον συντονισμό της ενότητας κάνει o δημοσιογράφος, του ΤRT Σωτήρης Πολύζος. Την πρώτη μέρα θα κλείσει η ομιλία του Συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα Κυκλικής Οικονομίας Γιώργου Κρεμλή.