ΣΠΑΡΤΗ. Λίγες φαίνεται να είναι οι πιθανότητες διεξαγωγής της εφετινής Ποδηλατικής Σπαρτακιάδας! Η νέα πραγματικότητα που εγκατέστησε η πανδημία του κορονοϊού στην καθημερινή ζωή γενικά αλλά και ειδικότερα στις αθλητικές εκδηλώσεις φαίνεται πως απαιτεί την ματαίωση της σπουδαίας αυτής ποδηλατικής εκδήλωσης.

Σε επικοινωνία του notospress.gr με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, εκφράστηκε από μέρος τους απαισιοδοξία ως προς την πραγματοποίηση της Σπαρτακιάδας. Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά «Έχουν μειωθεί δραματικά οι πιθανότητες για την τέλεση του Αγώνα».

Αν επικρατήσει το δυσάρεστο σενάριο θα πρόκειται για το τρίτο σημαντικό αθλητικό γεγονός για τη Σπάρτη που ματαιώνεται, ύστερα από το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ και το Spartan Race.

Κατά την διάρκεια της Σπαρτακιάδας οι ποδηλάτες διανύουν 257 χλμ από την Αθήνα έως τη Σπάρτη, για να τερματίσουν σε διάστημα 12 ωρών μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα.

Έχουν περάσει τριάντα δύο χρόνια από τότε που μια παρέα ποδηλατών, ιδρυτικά μέλη της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών και ερασιτεχνών, έκαναν την ιστορική αυτή διαδρομή θέτοντας τη βάση του μεγαλύτερου ποδηλατικού θεσμού των ημερών μας στην ερασιτεχνική ποδηλασία.

Ας ελπίσουμε ότι θα μπορούσε να γίνει κάποιο θαύμα. ‘Ιδωμεν…

Δ.Π.