Λ. Αβραμάκης και Στ. Αραχωβίτης: Σκυλεύεται η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης18-09-2020 11:32   

ΕΛΛΑΔΑ. Σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης και  Σταύρος Αραχωβίτης, καταγγέλλουν ένα εξελισσόμενο σκάνδαλο, αναφορικά με την λειτουργία του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις Σέρρες.

Όπως αναφέρουν «υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι ο «επενδυτής» κατέλαβε όλους τους χώρους του εργοστασίου (σ.σ. στο Πλατύ) και άρχισε να εκποιεί κινητά περιουσιακά του στοιχεία. Αν, όπως καταγγέλλεται, δεν έχει γίνει απογραφή των κινητών περιουσιακών στοιχείων, αξίας πολλών εκατομμυρίων, όπως άλλωστε προβλέπει το συμφωνητικό μίσθωσης, πρόκειται για σκύλευση της βιομηχανίας».

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά το εξελισσόμενο φιάσκο της λειτουργίας του ενός εργοστασίου ζάχαρης -αυτού των Σερρών- ο υπενοικιαστής της ιστορικής Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) φαίνεται ότι δεν πτοείται. Γιατί σύμφωνα με καταγγελίες του σωματείου εκτάκτων εργατοτεχνιτών της ΕΒΖ, υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι ο «επενδυτής» κατέλαβε όλους τους χώρους του εργοστασίου (σ.σ. στο Πλατύ) και άρχισε να εκποιεί κινητά περιουσιακά του στοιχεία. Αν, όπως καταγγέλλεται, δεν έχει γίνει απογραφή των κινητών περιουσιακών στοιχείων, αξίας πολλών εκατομμυρίων, όπως άλλωστε προβλέπει το συμφωνητικό μίσθωσης, πρόκειται για σκύλευση της βιομηχανίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη, δεδομένου ότι ο ιδιώτης επενδυτής δεν έχει ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις που ανέλαβε, δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις στο εργοστάσιο των Σερρών εξακολουθούν να μην λειτουργούν, ελληνική ζάχαρη εξακολουθεί να μην διακινείται στην αγορά και οι παραγωγοί εξακολουθούν να μην μπορούν να διαθέσουν τα τεύτλα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η κυβέρνηση, αντί να παρέμβει αποφασιστικά για να τηρηθούν οι όροι παραχώρησης των εγκαταστάσεων και των περιουσιακών στοιχείων της ΕΒΖ που η ίδια συμφώνησε, εξακολουθεί να μην ασχολείται με το όλο ζήτημα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απροθυμία του ιδιώτη ν' ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αλλά η εμφανής αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης να προστατέψει, τόσο τη δημόσια περιουσία, όσο και τα συμφέροντα όλων όσων δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια των τεύτλων και όσων αναμένουν, επί ματαίω, να λειτουργήσει το εργοστάσιο των Σερρών και να εργαστούν σε αυτό.

Αντί λοιπόν να εφαρμόσει κατά γράμμα το καθόλα εφαρμόσιμο επιχειρηματικό σχέδιο που εκπονήθηκε για την παραγωγή ζάχαρης στη χώρα μας, η Κυβέρνηση  της ΝΔ δεν φροντίζει ούτε καν να θωρακίσει την περιουσία της ΕΒΖ.

Στεκόμαστε πλάι στους τευτλοπαραγωγούς που στις Σέρρες καλλιέργησαν και φέτος τις περισσότερες εκτάσεις και βλέπουν να χάνεται η παραγωγή αλλά και τα «ασημικά» της ΕΒΖ».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ