Τελικά έκλεισαν για λόγους ασφαλείας

ΤΡΙΠΟΛΗ. Με αφορμή την επέλαση του μεσογειακού Κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ», ο οποίος επηερεάζει και στην Αρκαδία, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, κατόπιν συνεννόησης με τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών και με δεδομένες τις δυσκολίες και την επικινδυνότητα στις μετακινήσεις, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ για αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. Παράλληλα, συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων.

Χαρδαλιάς: «Δεν γίνεται να κλείνουν σχολεία χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί μας»

«Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη, πλην της Αρκαδίας, η οποία ναι μεν είναι σε έκτακτη ανάγκη για να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση, αλλά δε φαίνεται να επηρεάζεται από τα καιρικά φαινόμενα το πρωί, οπότε τα παιδιά μπορούν να πάνε κανονικά στα σχολεία. Θεωρώ υπερβολικές τις αποφάσεις αυτοδιοικητικών να κλείνουν τα σχολεία, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί μας για τα πραγματικά καιρικά φαινόμενα. Δυστυχώς, υπάρχουν αποφάσεις δημάρχων οι οποίοι κλείνουν τις περιοχές τους χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα κακοκαιρίας» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.
Τελικά τα σχολεία της Τρίπολης, Α/βάθμιας και Β/βάθμιας δεν λειτούργησαν σήμερα Παρασκευή 18/9 εφόσον η μόνη ειδοποίηση που είχαν αρμοδίως ήταν από τον Δήμο Τρίπολης και όχι από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.