Καταγγελία! Στα όρια τους Παθολογική Κλινική και Γιατροί του ΕΣΥ στο Παναρκαδικό

Δεν θα ανεχθούμε να γινόμαστε «μπαλώματα» επειδή Κυβέρνηση και Υπουργείο δεν κάνουν προσλήψεις…18-09-2020 18:32   

ΤΡΙΠΟΛΗ. Σε καταγγελία προχώρησε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και προς τον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, με αφορμή την μετακίνηση Παθολόγου από το Νοσοκομείο της Τρίπολης, στο Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς. Είχε προηγηθεί έντονη αντίδραση του πρώην Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργου Παπασταματάκη.

Η Καταγγελία

«Ενημερωθήκαμε πως υπάρχει απόφαση της 6η ΥΠΕ για μετακίνηση συναδέλφου Παθολόγου, επιμελητή Α΄, από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο στο ΓΝ Κεφαλληνίας για 14 ημέρες. Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση κοινοποιήθηκε στο συνάδελφο την Δευτέρα 14/9, ενώ βρισκόταν σε εφημερία, και η απαράδεκτη μετακίνηση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 17/09. Δηλαδή, του ανακοινώθηκε ότι  μέσα σε τρείς μέρες θα πρέπει να έχει ετοιμαστεί και να έχει μεταφερθεί στο Γ.Ν. Κεφαλληνίας, αφήνοντας για 14 ημέρες οικογένεια, ασθενείς και ολόκληρη την ζωή του!

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη απόφαση!

Δεν θα ανεχθούμε, από το  ήδη τραγικά υποστελεχωμένο νοσοκομείο, να μετακινείται προσωπικό, οπουδήποτε αποφασίσει κάθε φορά η διοίκηση, για να καλύπτει άλλες “τρύπες”!

Ήδη η παθολογική κλινική του Παναρκαδικού λειτουργεί στο όριο, με τους ειδικευμένους παθολόγους να κάνουν  τουλάχιστον 7 εφημερίες τον μήνα! Πολύ συχνά λόγω των ελλείψεων, καλούνται να εφημερεύουν τόσο για τους ασθενείς της Παθολογικής κλινικής (που σε μόνιμη βάση υπερβαίνουν τους 30 ) όσο και για τα Επείγοντα Περιστατικά του Παθολογικού τμήματος, που προέρχονται στο νοσοκομείο. Ιδιαίτερα τώρα, που σε περίοδο πανδημίας απαιτείται όλο το προσωπικό να είναι διαθέσιμο για την κάλυψη των αναγκών.

Κατανοούμε απόλυτα πως τραγικά κενά υπάρχουν αντιστοίχως, όπως σε όλα τα νοσοκομεία, και στο ΓΝ Κεφαλληνίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε να γινόμαστε "μπαλώματα", επειδή η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και η ΥΠΕ δεν σκοπεύουν να προσλάβουν το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό, στο όνομα του κόστους! Είναι, εξάλλου, διαχρονική η πολιτική της υποστελέχωσης από όλες τις κυβερνήσεις και διοικήσεις,  που έχει οδηγήσει σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση τις δημόσιες δομές Υγείας. Είναι η πολιτική σύμφωνα με την οποία, μετακινείται προσωπικό σε όποιο νοσοκομείο  δημιουργείται μεγάλο κενό, από άλλη δομή, δημιουργώντας νέες “τρύπες”. Είναι αυτή η πολιτική που- όπως παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ- επαφίεται στην "αυταπάρνηση" των υγειονομικών για να "δικαιώσουν τα σχέδια της πολιτείας", δηλαδή μας θέλει να γινόμαστε λάστιχο, για να μη δώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω για την Υγεία!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και αυτό του ακτινολογικού του Παναρκαδικού, όπου ο ένας ιατρός  ακτινολόγος, από τους τρείς συνολικά υπηρετούντες ιατρούς διενεργεί συστηματικά τις 3 από τις 9 εφημερίες του μήνα σε άλλη υγειονομική δομή του ΕΣΥ, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης. Την ίδια ώρα, πολλές εφημερίες του νοσοκομείου μένουν ακάλυπτες από ακτινολόγο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα διενέργειας αξονικού, υπέρηχου  κ.α.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ