Δρ. Μαριώλης: «Συνεχίζουμε στοχεύοντας στην οικοδόμηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

ΑΡΕΟΠΟΛΗ.Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού κατ΄οίκον» και σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και το Υπουργείο Υγείας, ανήκει πλέον στις μονάδες υγείας, οι οποίες διαθέτουν Κινητή Ομάδα Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.).

Η Κ.ΟΜ.Υ. Αρεόπολης λαμβάνει δείγμα βιολογικού υλικού από πιθανά κρούσματα Κορωνοϊού και παρέχει νοσηλευτική φροντίδα στα ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού κατ΄οίκον, καλύπτοντας τις ανάγκες του πληθυσμού ευθύνης του και όχι μόνο. Με τον τρόπο αυτό, αποτρέπεται η επιβάρυνση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η συνακόλουθη εξάπλωση του ιού, θωρακίζοντας τη Δημόσια Υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κ.ΟΜ.Υ. αποτελούν το πιο σημαντικό πρόγραμμα που έχει συντελεστεί κατά την περίοδο αντιμετώπισης του Κορωνοϊού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και έχουν ως κυρίαρχο στόχο να βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον πολίτη σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αιχμής του Ε.Ο.Δ.Υ., η Κ.ΟΜ.Υ. Αρεόπολης έχει ήδη πραγματοποιήσει αποστολές στη Μάνη και στην ευρύτερη περιοχή.