ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σε απόλυτη επιφυλακή βρίσκεται η Πελοπόννησος με την δυτική και βόρεια να δέχονται πρώτες την επίθεση του Ιανού. Ο κρατικός και αυτοδιοικητικός μηχανισμός είναι σε κόκκινο συναγερμό ενώ στις περιοχές που δεν δέχονται το μένος του κυκλώνα σημειώνονται πυρκαγιές λόγω ανέμων. Σε πόλεις της Πελοποννήσου κελίνουν τα Σχολεία.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Πελοπόννησο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των φορέων έχουν ως εξής:

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κακοκαιρία θα επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020) που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Δήμος Γορτυνίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενόψει ακραίων καιρικών φαινομένων κήρυξε και το Νομό Αρκαδίας σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν.

Ο Δήμος Γορτυνίας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε τους κατοίκους του Δήμου Γορτυνίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, τηρώντας τις οδηγίες που έχουν ανακοινωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε παραποτάμιες περιοχές, στις κοίτες ποταμών και ιδιαίτερα στο Λούσιο και στη λίμνη του Λάδωνα.

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ: 27953 60330

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ: 6977 615011

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:6948 403750

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΒΥΤΙΝΑΣ: 27950 22100

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:27970 24199

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ: 27950 31205

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΠΑΙΩΝ: 27970 22210

Δήμος Άργους Μυκηνών

Από τον Τομέα Καθαριότητας του δήμου Άργους Μυκηνών εκδόθηκε η εξής οδηγία:Έναντι συνεπειών ενδεχόμενης εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων καλούνται οι κάτοικοι και επαγγελματίες του Δήμου μας να αποφύγουν κάθε νέα εναπόθεση κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους του δήμου μας, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή. Τα παραπάνω εξασφαλίζουν το δήμο από περαιτέρω προβλήματα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Εργαζόμαστε διαρκώς για την καθαριότητα στο δήμο μας και ζητούμε τη συμπαράσταση σας στις δύσκολες ημέρες που ακολουθούν για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Δήμος Δυτικής Μάνης

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία στο Δήμο Δυτικής Μάνης προκειμένου να προστατευθούν παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Αυτό αποφάσισε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας μετά από επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την προφύλαξη μαθητών και εκπαιδευτικών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που θα πλήξουν τις επόμενες ώρες την περιοχή.

Δήμος Κορινθίων

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και αθλητικών χώρων δ. Κορινθίων

Για την προστασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού κατά την μετακίνηση τους από και προς τις σχολικές μονάδες του δήμου Κορινθίων, λαμβανομένης της πρόβλεψης της ΕΜΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ακραία καιρικά φαινόμενα από σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Κορινθίων αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. Επίσης, για λόγους ασφαλείας δεν θα λειτουργήσουν αύριο και το Σάββατο και οι αθλητικοί χώροι του δ. Κορινθίων.

Δήμος Λουτρακίου

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και των παιδικών σταθμών του Δήμου, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών, λόγω των επικείμενων καιρικών φαινομένων που πιθανόν να επηρεάσουν και τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Δήμος Τριφυλίας

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στον Δήμο Τριφυλίας λόγω “Ιανού”Avatar

Με απόφαση Δημάρχου, Γιώργου Λεβεντάκη, κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία στον Δήμο Τριφυλίας λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία Μεσσηνίας, αναμένεται ανάλογη απόφαση και από τον Δήμο Δυτικής Μάνης.

ΠΕ Αργολίδας

Κλειστά την Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αργολίδας – Εξαιρούνται οι παιδικοί σταθμοί Ναυπλίου

Με ανακοινώσεις τους και οι τέσσερις Δήμοι της Αργολίδας (Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων, Ερμιονίδας και Επιδαύρου) αναφέρουν ότι με αποφάσεις των δημάρχων, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, όλα τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε αυτούς θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή μας. Οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Ναυπλιέων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Άργος Μυκηνών

Λόγω της πρόβλεψης της ΕΜΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ακραία καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τις επόμενες ώρες την περιοχή μας και για την προστασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού κατά την μετακίνηση τους, με απόφαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ για αύριο Παρασκευή 18/9.

Για προληπτικούς λόγους, μετά το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ. και το οποίο αναφέρει πως θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η περιοχή μας, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Χρόνης Αναστάσιος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και του παιδικού σταθμού του Δήμου Επιδαύρου, για την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Δήμος Ναυπλιέων

Για προληπτικούς λόγους, μετά το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ. και το οποίο αναφέρει πως θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η περιοχή μας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αποφάσισε την αναστολή όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που αναμένονται, καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων πρόληψης από την μετάδοση του κορονοϊού Covid-19 και φυσικά ελλοχεύει κίνδυνος για όλους που θα θελήσουν να μετακινηθούν.

Δήμος Ερμιονίδας

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των δημοτικών παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας, αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών για τη διασφάλιση της ακεραιότητας και ασφάλειας μαθητών, γονέων και διδακτικού προσωπικού.

Δήμος Επιδαύρου

Για προληπτικούς λόγους, μετά το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ. και το οποίο αναφέρει πως θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η περιοχή μας, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Χρόνης Αναστάσιος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και του παιδικού σταθμού του Δήμου Επιδαύρου, για την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Πυρκαγιές στη Λακωνία

Τρείς τουλάχιστον πυρκαγιές σημειώθηκαν σήμερα στη Λακωνία σε Μάνη, Αλέσια και Σκούρα Σπάρτης λόγω ισχυρών ανέμων. Η έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής δεν επέτρεψε επέκτασή τους.

ΠΕ Λακωνίας

Έκτακτη σύσκεψη του ΣΟΠΠ Λακωνίας συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 πμ, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη. Η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κρίθηκε επιβεβλημένη, μετά του κατεπείγοντος χαρακτήρα έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων» με το οποίο υπήρξε ενημέρωση για πιθανή εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων ισχυρών βροχών, καταιγίδων και πολύ θυελλωδών ανέμων με ισχύ από το απόγευμα της Πέμπτης 17/09/2020 μέχρι και το Σάββατο 19/09/2020. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε ο συντονισμός και η ενδυνάμωση του μηχανισμού πρόληψης και καταστολής πιθανών προκαλούμενων από το φαινόμενο καταστροφών για τη διασφάλιση της ζωής των πολιτών και της περιουσίας αυτών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκτέθηκαν και συζητήθηκαν απόψεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και έγιναν γνωστά σε όλους το ανθρώπινο και υλικό δυναμικό έκαστου φορέα. Αφού διαπιστώθηκε η ετοιμότητα του μηχανισμού αντιμετώπισης του πιθανού ακραίου φαινομένου, οι φορείς σε επιφυλακή παρακολουθούν την εξέλιξή του για πιθανή επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης για Εγγειοβελτιωτικά θέματα Νίκωνας Τζινιέρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πουλοκέφαλος -και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης-, ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία αντιδήμαρχος Σπάρτης Θανάσης Καρλαύτης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος Γιώργος Αλικάκος, ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ αντισυνταγματάρχης Θεμιστοκλής Δήμου, η εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας Αριστέα Μαρούλη, ο Λιμενάρχης Γυθείου αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Γιαννουράκος, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Νεάπολης ανθυποπλοίαρχος Ευάγγελος Βασιλειάδης, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας Ηλίας Κοντάκος, της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Μονεμβασίας Ιωάννης Λάγγης, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Κουλογεωργίου, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σπάρτης Μιχαήλ Αναστασιάδης, ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας Ευάγγελος Τρουγκάκος, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Πολυτίμη Σταθάκου, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών νομού Λακωνίας Δημήτρης Λαγός, Νικόλαος Χαραλαμπάκος και του Ετοιμοκλή Γεώργιος Κορτζής.

ΠΕ Αχαίας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας

Απόφαση της Περιφέρειας, λόγω του αναμενόμενου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης και συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για λόγους πρόληψης και εξαιτίας του επικείμενου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, το σύνολο του μηχανισμού της Περιφέρειας έχει τεθεί σε κατάσταση διαρκούς επιφυλακής και επαγρύπνησης, ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας σε μήνυμά του προς τους πολίτες της περιοχής και ιδιαίτερα όσους κατοικούν κοντά σε παράκτιες περιοχές ή περιοχές με ποτάμια και μεγάλα ρέματα ή περιοχές που έχουν υποστεί κατά το παρελθόν σοβαρά προβλήματα από πλημμύρες ή ισχυρούς ανέμους, τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις υπαίθριες εργασίες και εάν είναι δυνατό, να μετακινηθούν σε οικίες και περιοχές που βρίσκονται μακριά από ακτές και μεγάλα ποτάμια.

«Ας είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες. Καμία δουλειά και κανένα υλικό αγαθό δεν αξίζουν, όσο η ανθρώπινη υγεία και ζωή. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να υπακούσουμε στα μέτρα και στους κανόνες. Ιδιαίτερα όμως, όλοι ας έχουμε στο νου μας και τον διπλανό μας, ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Κανένα καιρικό φαινόμενο δεν τρομάζει, όσο η άγνοια και η έλλειψη ετοιμότητας» σημειώνει ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΠΠ

Εξάλλου, έκτακτες συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Στην ΠΕ Αχαΐας το ΣΟΠΠ συνεδρίασε παρουσία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, έπειτα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, με σκοπό την πρόληψη, το σχεδιασμό, την αντιμετώπιση αλλά και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως προβλέπεται από τις εγκυκλίους της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας που παρευρέθησαν να ευρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα βάσει του έκτακτου δελτίου που έχει εκδοθεί, τα οποία αναμένεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις καθημερινές και υπαίθριες δραστηριότητες των πολιτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε σχετικά: «Έχουμε θέσει σε ετοιμότητα όλο τον μηχανισμό της ΠΔΕ, τα μηχανήματά μας θα βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία που πιθανόν να έχουμε επικίνδυνα φαινόμενα, ιδιώτες εργολάβοι ήδη παρεμβαίνουν σε σημεία που υπάρχει ιστορικότητα επικινδυνότητας. Καλούμε τους πολίτες να υπακούουν στις προτροπές της πολιτικής προστασίας και να ενημερώνονται από τις επίσημες ανακοινώσεις».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής ΚΕΤΧ Πάτρας Στυλιανός Καλαϊτζίδης, ο Διοικητής Π.Υ. Αχαΐας Ανδρέας Στεμπίλης, ο αναπληρωτής Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Νικόλαος Ματούλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Παναγιώτης Σακελλαροπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτριος Δριβίλας, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ Νικόλαος Γυφτάκης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας Ιωάννης Μπάφας, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΑΔΠΔΕΙ Δημήτριος Κατσαρός, από Διεύθυνση Δασών Αχαΐας ο Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας Αριστοτέλης Κορκός, από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αχαΐας ο Αργύρης Αγγελόπουλος και από την 6η ΥΠΕ ο Κωνσταντίνος Καρζής.