Ο δήμαρχος δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, μίλησε στο in.gr

ΜΑΝΗ. Η δυτική Μάνη είναι μια περιοχή με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Η πανδημία δημιούργησε προβλήματα με την παραδοσιακή μορφή τουρισμού να δέχεται πλήγματα. Ο δήμαρχος Γιαννημάρας καταλαβαίνει το πρόβλημα. Ξέρει πως μια περιοχή για να προοδεύει και να μπορεί να διαχειρίζεται κρίσεις οφείλει να έχει plan b.

«Για να πετύχουμε την τουριστική ανάπτυξη της δυτικής Μάνης πρέπει να δημιουργήσουμε κι άλλες μορφές τουρισμού. Η Δημοτική Αρχή ετοιμάζεται μελετητικά για ανάδειξη των πέτρινων μονοπατιών της που συνοδεύουν την παραλία με το ορεινά χωριά, την ανάδειξη των φαραγγιών της που είναι μεγαλύτερης ομορφιάς από άλλα που έχουν ήδη αναδειχθεί ανά την Ελλάδα. Προχωράμε τη διαδικασία έγκρισης μελέτης για δημιουργία τουριστικών αγκυροβολίων και ενημερώνουμε τους αρμοδίους συλλόγους για δημιουργία του αλιευτικού τουρισμού» μας δήλωσε. Συμφωνούμε μαζί του και αντιδρούμε ομοίως σε μονοσήμαντες στρατηγικές ανάπτυξης αφού το ρίσκο είναι μεγάλο. Μια τοπική οικονομία για να σωθεί αρχικά και να αναπτυχθεί απαιτεί και άλλα συστατικά. «Νομίζω ότι ο τομέας της γαστρονομίας είναι που μπορεί να δώσει προοπτικές ανάπτυξης εκτός του τουρισμού στην περιοχή μας. Ο μεγάλος αριθμός αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της περιοχής, τα ιδιαίτερα προϊόντα διατροφής και οι τοπικές κατασκευές προϊόντων καθημερινής χρήσεως μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας», λέει ο Δημήτρης Γιαννημάρας και ελπίζουμε να συνδράμει αναδεικνύοντας παγκόσμια τα καλούδια της περιοχής. Ενέργειες χρειάζονται από την εκάστοτε δημοτική αρχή και καλοπροαίρετη διάθεση από τους επιχειρηματίες της περιοχής ώστε από κοινού να δημιουργήσουν ένα μείγμα δράσεων και προϊόντων που θα αποτελεί σημείο αναφοράς.

Φυσικά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα από όλα να επιλυθούν και άλλα θέματα. Ο κάθε εν δυνάμει επενδυτής που θα κάνει μια επίσκεψη στη περιοχή έτσι και αντικρίσει τόνους σκουπιδιών στους δρόμους-όπως συνέβη πριν λίγο καιρό στη δυτική Μάνη και ευτυχώς διορθώθηκε- τότε αντί για χρήματα θα βάλει την μάσκα και τον αναπνευστήρα του για μια κατάδυση στη θάλασσα, αντί να βουτήξει στα άδυτα του ελληνικού δημοσίου προσπαθώντας να καταλάβει τι συμβαίνει, άσε που δεν θα καταλάβει κιόλας. Άντε να του πεις επίσης, πως η νέα δημοτική αρχή δεν έχει χρήματα να αγοράσει μια μηχανοκίνητη σκούπα».

Δείτε εδώ την συνέντευξη