ΛΑΚΩΝΙΑ. Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας με θέμα :«Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Ν/Α Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Πάνος Κρητικός, μέλος της Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ν/Α Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου και μέλη του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Την έναρξη της τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης ο οποίος καλωσόρισε τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτη Κουρμούση όπως και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους.

Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στον Ειδικό γραμματέα, ο οποίος έκανε αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο παρέχει στήριξη, μέσω επιδότησης, σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Ο κ. Κουρμούσης, απάντησε αναλυτικά σε πολλές ερωτήσεις που έθεσαν οι συμμετέχοντες και παρέθεσε στοιχεία για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/), η οποία έχει σχεδιαστεί και υποστηρίζεται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), στις υποδομές της οποίας και φιλοξενείται.