Ο παλιός είναι αλλιώς

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι οι ανεμογεννήτριες του αρέσουν… Ισως σε μια εξωτερίκευση της διάθεσής του για το νέο και το σύγχρονο. Ωστόσο μια άλλη ανύποπτη απόφασή του έρχεται να καταδείξει την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στην Περιφερειακή αρχή και στο νέο. Στην κοινωνία των νέων. Αποφασίζει την προβολή θεμάτων υγείας για την ενημέρωση της κοινωνίας μέσα από την τηλεόραση και όχι μέσα και από το διαδίκτυο. Δηλαδή η νεολαία εκτός τροχιάς…

Υπάρχει ελπίδα

Η δύναμη της Σπαρτιατικής κοινωνίας σε ότι αφορά στα αυτοδιοικητικά είναι σε δύο σημεία: Στους έμπειρους και καλοπροαίρετους δημοτικούς συμβούλους που αγαπούν την πόλη και σέβονται το θεσμό της αυτοδιοίκησης και στους νέους ανθρώπους που πρέπει να αιμοδοτήσουν την αυτοδιοίκηση με ιδέες, σχέδια, οράματα και βέβαια φυσική παρουσία. Δεν υπάρχουν, απ’ ότι φαίνεται, ούτε άνωθεν σωτήρες, ούτε πολιτικά τζάκια, ούτε κομματισμός να προσδώσουν στη Σπάρτη σθένος και φρεσκάδα.

Απολογισμός με μάσκα

Αρκετές αλλά όχι πολλές είναι οι Δημοτικές αρχές στην Πελοπόννησο που κάνουν απολογισμό του πρώτου έτους. Ένα έτος περίεργο αυτοδιοικητικά αφού οι ισορροπίες πλέον είναι λεπτές στα δημοτικά συμβούλια αλλά και ένα έτος που «κόπηκε» στη μέση από την πανδημία. Αλήθεια είναι ότι σε περιόδους κρίσεως αναδεικνύονται οι πραγματικά ικανοί στα πηδάλια των πόλεων… Από αρχαιοτάτων χρόνων!

Ακούει κανείς

Είναι κρίμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μουσικό Σχολείο της Σπάρτης αποδεκατίζεται. Μαθητές το εγκαταλείπουν. Μια ιδέα, μια προσπάθεια, ένα έργο, μια επένδυση που φαίνεται ότι καταλήγει… Όσοι είναι στα πράγματα και γνωρίζουν περισσότερα θα πρέπει άμεσα να αντιδράσουν και να αναδιοργανώσουν ότι περιβάλει και μπορεί να στηρίξει το Μουσικό Σχολείο. Ενημέρωση με τον κατάλληλο τρόπο και την κατάλληλη εποχή, αναβάθμισή του, κίνητρα σε μαθητές από τη Λακωνία, κ.λ.π.

Σκότος

Ακόμα και τώρα η κεντρική πλατεία της Σπάρτης υστερεί σε φωτισμό. Αν και η αρμόδια αντιδημαρχία πασχίζει κάτι κρατά την πλατεία μουντή. Μπορεί να μην είναι το φώς και να μην φταίνε κάποιες σπασμένες λάμπες. Ισως να φταίει η διάθεση των Σπαρτιατών…

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr