ΣΠΑΡΤΗ. Στον συνδυασμό και την αλληλοσυμπλήρωση γνωστικών αντικειμένων που μπορούν να δράσουν συγκρητικά στην παραγωγή εκπαιδευτικών γνώσεων και επαγγελματικών εφοδίων για τους φοιτητές του Δήμου Σπάρτης, στοχεύουν οι ενέργειες του Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα.

Αφού προηγήθηκε συνάντησή του, σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr, με την κα Μαρία Ναστάκου, επικεφαλής του Δημόσιου ΙΕΚ Σπάρτης, προτίθεται στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο, να κανονίσει για την επόμενη εβδομάδα διερευνητική συνάντηση δυνατοτήτων συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο και το ΔΙΕΚ.

Το ΔΙΕΚ Σπάρτης πρόσθεσε εφέτος δυο σύγχρονες ειδικότητες στο πρόγραμμα σπουδών του, αυτές του Συνοδού βουνού / Trekking και του Τουριστικού Συνοδού που θα μπορούσαν αναδειχθούν πολύ χρήσιμες επαγγελματικά για τους φοιτητές του ΤΟΔΑ καθώς προσφέρουν και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ρόλο μπορούν να έχουν και το Παράρτημα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που προγραμματίζει μαθήματα για εθελοντές στους τομείς της διάσωσης, των πρώτων βοηθειών και της πολιτικής προστασίας, όπως και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Δ.Π.