Ανάπτυξη και δράσεις για την Λακωνία στο επίκεντρο

ΣΠΑΡΤΗ. Επίσκεψη στo Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και συνάντηση με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, Θεόδωρο Βερούτη και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, Νίκωνα Τζινιέρη πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν μερικά από τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Π.Ε. Λακωνίας. Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν ο καθαρισμός του κάτω ρου του Ευρώτα και των χειμάρρων ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Συζητήθηκε η παράκαμψη Σκάλας - Βλαχιώτη με νέα γέφυρα στον ποταμό Ευρώτα, μετά τα νέα δεδομένα, και συμφωνήθηκε η συνεργασία και η επικοινωνία για την προώθηση του έργου, ιδιαίτερα σημαντικού για όλη τη Νότια Λακωνία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης και στην πρόσφατη, ιδιαίτερα σημαντική για την εξέλιξη του πάνδημου αιτήματος, απόφαση του ΚΑΣ. Αναγνωρίστηκε η συμβολή της πρώην γενικής γραμματέως του ΥΠ.ΠΟ.Α κ. Μαρίας Βλαζάκη για τις βάσεις δημιουργίας του μουσείου.

Επίσης, συζητήθηκε η εξέλιξη για το φράγμα της Κελεφίνας, ένα έργο υποδομής για το νομό, 24 εκατομμυρίων ευρώ, που πολλαπλασιάζει την απόδοση και μειώνει το κόστος, δημιουργώντας νέες καλλιεργητικές δυνατότητες.

Επιπλέον, αναφορά έγινε στον ΤΟΕΒ Ξηροκαμπίου και Τρινάσου, στην επέκταση της Λυκούργου στην πόλη της Σπάρτης, για το νέο δρόμο Σπάρτης - Γυθείου, για την χρηματοδότηση έργων πολιτισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και άλλων έργων που δρομολογούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λακωνία.

Ο κ. Αραχωβίτης ευχαρίστησε τους δυο αντιπεριφερειάρχες και μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η στενή συνεργασία αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματική προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την επίλυση προβλημάτων της Λακωνίας που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων».