Μπορείς να συμμετέχεις και εσύ στην έρευνα του ΚΕΜΕΑ για την «Ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης εξαιτίας τουCovid-19»

ΕΛΛΑΔΑ. Έχεις Φωνή Είμαστε Δίπλα σου #exeisfoni: Συνεχίζεται η μεγάλη έρευνα που διεξάγει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την «Ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης εξαιτίας του Covid-19».

Η έρευνα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες από 16 χρόνων και άνω, που διαμένουν στην Ελλάδα και διενεργείται στο Διαδίκτυο με τη συμπλήρωση –ανωνύμως– ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων γυναικών. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας θα «φωτίσουν» τι συνέβη την περίοδο των περιορισμών της πανδημίας του Covid - 19 στη χώρα μας σε ό,τι αφορά το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς δεν υπάρχουν πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα. Παράλληλα, τα στοιχεία που θα προκύψουν θα αποτελέσουν «εργαλείο» για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε ενδεχόμενο νέο «κύμα» COVID-19.

Ο σύνδεσμος της έρευνας που μπορεί, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, να συμμετάσχει, είναι ο εξής:

https://huddersfieldbss.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5zKKEzaE1RShHfv

Για τη διεξαγωγή της έρευνας συνεργάζονται ερευνήτριες του βρετανικού πανεπιστημίου Huddersfield και ειδικότερα η καθηγήτρια Μαρία Ιωάννου (εκπρόσωπος του Research Centre Secure Societies Institute, UK) και η δρ Κάλλη Τζάνη-Πεπελάση, καθώς και το εργαστήριο του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, «Αποκαταστατική Δικαιοσύνη και διαμεσολάβηση» διευθύντρια του οποίου είναι η καθηγήτρια Βασιλική Αρτινοπούλου.