ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με την ευκαιρία έναρξης των Σχολέιων 6 Δήμαρχοι της Πελοποννήσου εύχονται καλή σχολική χρονιά στους μαθητές των δήμων τους. Ερμιόνη, Πύλος, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Άργος.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος

«Σε λίγα λεπτά το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτυπά, και οι μαθητές προσέρχονται στις τάξεις τους, φέτος σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα από ότι γνώριζαν μέχρι σήμερα.

Η υποχρέωση όλων μας για την αυστηρή τήρηση των μέτρων αλλάζει πλήρως τις συνθήκες και προσθέτει μια νέα πρόκληση στην καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Η υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό μας και τον διπλανό μας είναι η γνώση που διαχέεται τόσα χρόνια στις σχολικές αίθουσες και την οποία πρέπει τώρα παρά ποτέ τα παιδιά μας να εφαρμόσουν.

Στο νέο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς η δέσμευση του εκπαιδευτικού με τον μαθητή είναι να δουλέψουν σκληρά για να καλλιεργηθούν οι δυνατότητες, να δοθούν τα κίνητρα, και να καλλιεργηθεί η γνώση που αποτελεί το κλειδί και την βάση μιας συνεχώς ανοδικής και εξελισσόμενης πορείας.

Σ’ αυτή την νέα σχολική χρονιά παρ’ όλες τις δυσκολίες της, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ας ανεβάσουν ψηλά τον πήχη των απαιτήσεών τους. Ας θέσουν νέους στόχους οι οποίοι θα εκπληρωθούν μέσα από την κατάκτηση της γνώσης.

Η προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον συνεχίζεται στα σχολεία μας. Ο Δήμος και όλοι εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους και τους ευχόμαστε να έχουν μία αποδοτική και εποικοδομητική σχολική χρονιά».

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας

«Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,

Η έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς την 14η Σεπτεμβρίου βρίσκει την πατρίδα και την κοινωνία μας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία καθώς η πανδημία του κορωνοϊού είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους. Το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί το τέλος των διακοπών όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και τις οικογένειές τους. Φέτος το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί την επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα με νέες συνήθειες και νέα δεδομένα τα οποία οφείλουμε να τηρήσουμε.

Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από ένα σχολείο που θα τους δώσει γνώση, ελπίδα, και εφόδια για την πορεία της ζωής. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή μέσω των σχολικών επιτροπών μας, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, θέσαμε ως προτεραιότητα την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των νηπιαγωγείων του Δήμου μας. Δώσαμε αμέσως μεγάλη έμφαση στο να προετοιμαστούν και να συντηρηθούν κατάλληλα τα σχολικά κτίρια για να υποδεχθούν σήμερα τα παιδιά μας χωρίς προβλήματα. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών επικεντρώθηκε, στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, με παρεμβάσεις επισκευής – συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, καθαρισμό των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες, απολυμάνσεις εσωτερικών και εξωτερικών χωρών και έγκαιρη πρόσληψη των καθαριστριών. Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με την εφαρμογή όλων των μέτρων που επιβάλλουν οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας. Στόχος μας φέτος είναι η ομαλή και αποτελεσματική έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με ασφάλεια, μέσα από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με φυσική παρουσία όλων, παιδιών, εκπαιδευτικών και προσωπικού.

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, ως Δημοτική Αρχή, σάς στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για υγεία, δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά. Οι ευχές μας για καλή σχολική χρονιά, προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα συνδέονται άρρηκτα με τη δέσμευση της δημοτικής αρχής να συνεχίσει την αδιάκοπη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να δημιουργήσουν ένα κατάλληλο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον προσφέροντας στους μαθητές τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης. Με συστράτευση δυνάμεων, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε και φέτος στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Καλή δύναμη και καλή πρόοδο σε όλους. Καλή σχολική χρονιά!»

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώτσας Τζιούμης

«Μέσα σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες ξεκινάει η νέα σχολική χρόνια. Με τις επιφυλάξεις που προκαλεί η παρουσία του κορονοϊού, με τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, με τις αναπόφευκτες δυσκολίες προσαρμογής... και με ανεύθυνες διαδόσεις να προκαλούν σύγχυση...

Ο Δήμος Τρίπολης έχει λάβει όλα τα υποδεικνυόμενα από τις Εκπαιδευτικές και Υγειονομικές Αρχές μέτρα. Κάνει στον βέλτιστο βαθμό ό,τι του αναλογεί, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να ξεκινήσει και να εξελιχθεί ομαλά. Και καλεί προς τούτο γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο. Γεμάτος αυτοπεποίθηση διότι, ουσιαστικά, μέχρι τώρα ο φονικός ιός παραμένει μακριά μας, είναι βέβαιος ότι όλα τα σχολεία μας, από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα λύκεια, θα λειτουργήσουν απρόσκοπτα, αποδοτικά, άριστα. Θα είμαστε δίπλα τους, σε κάθε ανάγκη, σε κάθε αίτημά τους.

Ως δήμαρχος εύχομαι από καρδιάς και πασχίζω για μια ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.»

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς γίνεται φέτος κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Αποτελεί υποχρέωση όλων η τήρηση των μέτρων προστασίας που οι ειδικοί έχουν προτείνει και η Πολιτεία έχει αποφασίσει. Όλοι μαζί, με υπευθυνότητα απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, οφείλουμε για τα παιδιά μας να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον ασφαλές και λειτουργικό. Ένα περιβάλλον που να επιτρέψει στα παιδιά, παρά τις δυσκολίες, να θέσουν και να πετύχουν τους στόχους τους. Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος θα είναι δίπλα τους».

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος

«Αγαπητοί μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί,

Μια πρωτόγνωρη έναρξη σχολικής χρονιάς σήμερα! Μπορεί τα χαμόγελα να είναι κρυμμένα κάτω από μια μάσκα όμως η χαρά για το αντάμωμα με φίλους, συμμαθητές και δασκάλους δεν κρύβεται. Με δυσκολίες ξεκινά φέτος το μονοπάτι της γνώσης, όμως με σύνεση , δύναμη και επιμονή θα τα καταφέρουμε. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτήν την δυσκολία που περνάει η ανθρωπότητα. Εύχομαι σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να έχουν υγεία και να έχουν αγαστή συνεργασία, σε αυτούς τους περίεργους καιρούς που ζούμε. Καλή σχολική χρονιά.»

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας

«Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς, Αγαπητοί μαθητές, Ύστερα από 4 μήνες ταλαιπωρίας αλλά και ξεκούρασης μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει!

Ξέρετε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, περάσαμε περίπου 70 χρόνια χωρίς πόλεμο!

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία! Και όμως, ο κόσμος που θα βρείτε μπροστά σας, δεν θα είναι καθόλου εύκολος! Θα είναι πιο δύσκολος από αυτόν που βρήκαμε εμείς!

Γι’ αυτό πρέπει να γίνετε εσείς καλύτεροι από μας! Και για τους εαυτούς σας και για την πατρίδα μας!

Με περισσότερες γνώσεις. Με περισσότερες δεξιότητες!

Ναι, θα αντιμετωπίσετε πολλές δυσκολίες!

Αλλά κάθε δυσκολία και ανηφόρα που θα βρίσκετε μπροστά σας θα σας κάνει πιο δυνατούς!

Να ακολουθήσετε τη προσταγή του Σωκράτη: «Φρόντισε από μόνος σου να γίνεις καλύτερος για να μπορείς να βελτιώνεις και τους άλλους»!

Οι γονείς και οι δάσκαλοί σας καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για λογαριασμό σας! Και εμείς ως Δήμος Σπάρτης θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για εσάς!

Σας εύχομαι καλή δύναμη. Εσείς είστε το μέλλον και η ελπίδα του τόπου μας! Καλή Σχολική Χρονιά!»