ΛΑΚΩΝΙΑ. Χρήσιμες αποδείχθηκαν οι συσκέψεις που είχε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτης Πολίτη, με Διευθυντές και Προϊσταμένους Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του νομού. Συγκεκριμένα οι συσκέψεις έγιναν την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στο πρώην Δημαρχείο Παπαδιανίκων και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στο Γύθειο. Στις συναντήσεις αυτές έλαβαν συνολικά μέρος 98 εκπαιδευτικά στελέχη, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, να ενημερωθούν από αυτόν για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και να ανταλλάξουν γόνιμες απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων στο νομό μας, πόσο μάλλον σε περίοδο πανδημίας.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης στην εισήγησή του, αφού είχε μια ενδελεχή θεωρητική παρουσίαση ζητημάτων προγραμματισμού, οργάνωσης, διεύθυνσης, λήψης αποφάσεων και εποπτείας των σχολικών μονάδων, κατέληξε στην έναρξη των σχολείων, λέγοντας ότι «τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 τα σχολεία θα ανοίξουν με τον καθιερωμένο αγιασμό με παρόντες όλους τους μαθητές και με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα αγαθά της υγείας και ταυτόχρονα της εκπαίδευσης. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, ολόκληρη η σχολική κοινότητα θα πρέπει να θέσει ένα προσωπικό lockdown και αυτό θα επιτευχθεί και με τη χρήση μάσκας».
Εισήγηση με τεχνικές λεπτομέρειες θεμάτων ΕΣΠΑ είχε και η Προϊσταμένη Προσωπικού της Διεύθυνσης, κ. Βασιλική Πρόγγα.

Στις συσκέψεις παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σπάρτης και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, κ. Ελένη Δαράκη, καθώς και η ομόλογή της του Δήμου Μονεμβασίας, κ. Παναγιώτα Αλειφέρη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γιάννης Ρίτσος», κ. Παρασκευάς Μεϊμέτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνικής, κ. Γιώργος Μανουσόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Πλήθων», κ. Σπύρος Χανδόλιας, ο αιρετός εκπρόσωπος στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας, κ. Γιώργος Μπαγιώκος και η αναπληρώτρια αιρετός, κ. Μαρία Κατσουλάκου, η Προϊσταμένη Οικονομικού της Διεύθυνσης, κ. Πολυτίμη Σταθάκου, καθώς και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κ. Αντώνης Κωνστάνταρος.