ΗΛΕΙΑ. Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος «Ελληνική Λύση» και βουλευτή Λάρισας προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών φέρνει στο προσκήνιο την περιβαλλοντική υποβάθμιση του ποταμού Αλφειού.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Υγειονομική βόμβα» απειλεί τον Αλφειό ποταμό και τη γύρω περιοχή στην Ηλεία
«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Πληροφορίες από συμπολίτες μας που κατοικούν στην περιοχή του Πύργου μας κάνουν λόγο για την έντονη ανησυχία που τους προκαλεί η παραμονή στην περιοχή τους, τα τελευταία δέκα χρόνια, εκατό και πλέον χιλιάδων δεμάτων στερεών αποβλήτων, που είναι συσκευασμένα σε πλαστικό. Ο μεγάλος αυτός όγκος από απορρίμματα έχει εναποτεθεί δίπλα στον Αλφειό ποταμό, στην τοποθεσία «Ποτόκι», πλησίον της εθνικής οδού Πύργου - Κυπαρισσίας, σε κατοικημένη περιοχή με καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κοντά σε σχολικό συγκρότημα, καθώς και κοντά σε προστατευόμενη περιοχή «NATURA». Τα δεματοποιημένα αυτά απορρίμματα αποτελούν μόνιμη πηγή ρύπανσης και σημαντική απειλή για τη Δημόσια Υγεία. Έχουν, δε, μεταβληθεί σε ένα αποτρόπαιο μάγμα σήψης, ενώ, κάποια από τα δέματα αυτά έχουν αρχίσει να σπάνε, με αποτέλεσμα να αναδύεται έντονη δυσοσμία.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να αναζητήσετε τρόπους απαλλαγής του παραπάνω χώρου από το εν λόγω επικίνδυνο φορτίο, καθώς και να συγκροτήσετε ειδικά συνεργεία, που θα καταγράψουν και θα καταμετρήσουν την αλλοίωση που έχει υποστεί η άνω περιοχή, όλα αυτά τα χρόνια, με σκοπό την αποφυγή κλιμάκωσης περαιτέρω βλαβερών συνεπειών στο έδαφος, το υπέδαφος αλλά και τους υδροφόρους ορίζοντές της;»