ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Κατέφθασαν και κατέπλευσαν τόσοι επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας και της γης που θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι «βούλιαξε» κάποια χιλιοστά το νησί. Ήταν αδιανόητο να βρεις έστω κι ένα κρεβάτι αν δεν είχες φροντίσει έγκαιρα. Οι επιχειρήσεις έκαναν «χρυσές δουλειές» και η Ελαφόνησος πήρε μια γερή δόση από την ανατροπή στην αγορά του τουρισμού λόγω κορονοϊού. Χιλιάδες επισκέπτες και εκατοντάδες διάσημοι. Μάλιστα λένε όσοι γνωρίζουν ότι αν το νησί είχε υποδομές η εισροή τουριστών δεν θα είχε τέλος.

Όμως ήρθε η μέρα που το νησί ξαφνικά άδειασε και οι δουλειές έπεσαν σχεδόν κατακόρυφα. Ένα έντονο alarm ότι το νησί πρέπει να οργανωθεί τόσο σε υποδομές όσο και σε επικοινωνία προκειμένου να διευρύνει τον χρόνο παραμονής. Έμπειροι συντάκτες του notospress.gr τονίζουν ότι η θέση της Ελαφονήσου την καθιστά ισχυρή στον ανταγωνισμό και την άνοιξη και το φθινόπωρο αφού είναι πλέον καλή και θα γίνει ακόμα καλύτερη η οδική πρόσβαση ενώ το κλίμα του νότου και οι θερμοκρασίες την κάνουν ελκυστική.

Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι το πλάνο ανάπτυξης στη νέα εποχή που θα προφυλάξει τον χαρακτήρα, θα διαφυλάξει το περιβάλλον και καταστήσει την Ελαφόνησο προορισμό 12 μηνών. Με προτάσεις και πακέτα που δεν θα αφορούν μόνο στον ήλιο και τα τιρκουάζ νερά αλλά την μοναδική ιστορία της περιοχής, την γαστρονομία και την ασφαλή εγγύτητα.