Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Οι άγονες αντιπαραθέσεις, η δεξιά και η αριστερή συντήρηση, ο εθνολαϊκισμός και ο εθνομηδενισμός, η φαυλότητα που απορρέει από τον ατομικισμό, αποτελούν την εικόνα στον καθρέφτη της σημερινής ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας. Αντί να ενωθούμε για να παλέψουμε για δωρεάν παιδεία, για εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές, για ένα πραγματικά σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο, για ένα δίκαιο και βιώσιμο φορολογικό σύστημα, για συντάξεις που να επιφέρουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, για την πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη, για την κοινωνικοποίηση της υγείας, για το τέλος στη διαφθορά, για την καταπολέμηση της βίας, για την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών μας πλεονεκτημάτων, για συναίνεση στα εθνικά θέματα, και πάει λέγοντας, οδηγούμαστε στην αλλοτρίωση.

Σήμερα γινόμαστε θεατές στο διχασμό που έχει να κάνει με την πατριδοκαπηλία που καλλιέργησε η σημερινή κυβέρνηση διασπείροντας τον ρατσισμό και την ξενοφοβία τόσο στο μεταναστευτικό όσο και στα εθνικά θέματα, με την μη ανάληψη της ατομικής ευθύνης που οδηγεί στην μη παραγωγική εργασία που καλλιέργησε η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση με την πολιτική των επιδομάτων κ.ο.κ.

Η δική μου πεποίθηση και γνώμη είναι πως χρειάζεται συναίνεση για να χτίσουμε μια δυνατή και συνάμα ανταγωνιστική οικονομία, ένα κράτος δίκαιο και αποτελεσματικό, μια έξυπνη διπλωματία που να οδηγεί στη χάραξη μιας εξωτερικής πολιτικής που να δίνει φωνή στους Έλληνες.

Και για την επίτευξη του ανωτέρω χρειάζεται και απαιτείται γόνιμος διάλογος των πολιτικών δυνάμεων αποβάλλοντας δογματισμούς που οδηγούν στον εθνικό διχασμό.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr