Σπάρτη: Πολίτης θύμα πεζοδρομίου11-09-2020 11:08   

Γράφει ο Βαγγέλης  Μητράκος

ΣΠΑΡΤΗ. Αν και τα πεζοδρόμια θα έπρεπε να δίνουν στους πεζούς τη δυνατότητα να κινούνται με ασφάλεια και άνεση , γίνονται , πολλές φορές ,  «παγίδες» κι αιτία κινδύνου για τη σωματική ακεραιότητα    των πεζών  :
Πολίτης του Ν. Κόσμου Σπάρτης σκόνταψε σε κακής ποιότητας (φθαρμένο , ραγισμένο και «βυθισμένο») πεζοδρόμιο της γειτονιάς του (κοντά στην πλατεία Ν. Κόσμου)  και κατέληξε στο νοσοκομείο με σοβαρό κάταγμα του δεξιού του χεριού .Η τραγική κατάσταση των πεζοδρομίων της Σπάρτης είναι  ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης και των πολιτών :

Τα πεζοδρόμια του κέντρου είναι από την εποχή Λιναρδάκη (50 χρόνων περίπου) με τεράστιες φθορές «στην πλάτη τους» , ενώ όσο απομακρυνόμαστε από το κέντρο τόσο η κατάσταση χειροτερεύει και σε μερικά σημεία γίνεται τριτοκοσμική .

Η Σπάρτη χρειάζεται , πραγματικά , ένα συνολικό κι επεξεργασμένο πρόγραμμα για την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου δικτύου πεζοδρομίων , ευρωπαϊκών προδιαγραφών .


Το παρήγορο είναι πως όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται , πλέον ,  τη σημασία που έχει η άνετη και ασφαλής μετακίνηση , για την επικοινωνία , τη λειτουργία της τοπικής αγοράς και τη ζωντάνια της πόλης .


Η υπεράσπιση και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των πολιτών είναι άρρηκτα δεμένες ΚΑΙ με τα πεζοδρόμια της πόλης μας .

                                                 

                                                                    

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ