Επικηρυγμένος

Επικηρυγμένος σκύλος στην περιοχή του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης. Δαγκώνει και απειλεί αλλά οι αρμόδιοι δηλώνουν ακατόρθωτο τον εγκλωβισμό του. Τα σχολεία αρχίζουν και θα πρέπει να «ανακαλύψουν» την μέθοδο του μπόγια…

Προσοχή

Παραιτήσεις σημειώνονται από τα ηγετικά κλιμάκια του Γηροκομείου Σπάρτης λόγω δυσαρέσκειας. Θα πρέπει με μεγάλη προσοχή να δρομολογηθούν οι εξελίξεις όχι μόνον γιατί το Γηροκομείο είναι μια διέξοδος της κοινωνίας, φιλοξενώντας απόμαχες ψυχές αλλά και γιατί διαχειρίζεται και αποδοτικές δωρεές πολιτών…

Αποκλεισμένος

Σφόδρα δυσαρεστημένος ο Κυριάκος Στρίφας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρο Μοιράγια. Η αποπομπή του από την αίθουσα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είχε σαν αποτέλεσμα να μην κατορθώσει να θέσει κρίσιμα θέματα για το χωριό του, εξαναγκάζοντάς τον να κάνει λόγο για φασιστικές μεθόδους αποκλεισμού.

«Τραγικός»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με τα κολωνάκια και τα φώτα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπάρτης τα πάει καλά. Σε αυτό μάλλον πρέπει να εντρυφήσει και όχι στον δημόσιο λόγο όπου δυστυχώς οι επιδόσεις του είναι «τραγικές».

Έρχεται

Η Μάνη κάηκε. Ο εμπρησμός είναι μάλλον προφανής αν και σπάνια το μαθαίνουν οι πολίτες. Αυτό όμως που έρχεται θα είναι κατά πολύ χειρότερο και θα έχει φυσικό αυτουργό την ίδια την φύση. Οι βροχές, οι νεροποντές και οι καταιγίδες δεν αποκλείεται να «πνίξουν» την καμένη Μάνη.

Πυρ

Είτε το παραδέχεται κάποιος είτε όχι η φωτιά στις Μυκήνες είναι η δεύτερη προειδοποίηση (μετά την φωτιά στην Ολυμπία) ότι οι αρχαιολογικοί μας χώροι είναι εκτεθειμένοι. Τόποι και μνημεία όπως η Καστροπολιτεία του Μυστρά και το κάστρο της Μονεμβάσιας πρέπει άμεσα να θωρακιστούν από συστήματα πυρασφάλειας και προστασίας πριν θρηνήσουμε ανεκτίμητες ζημιές.

Απών

Όταν θέσαμε, πριν από έναν μήνα, θέμα για το κατά πόσο είναι ασφαλής, υγιεινή και πρέπουσα η χρήση μάσκας από παιδιά και εφήβους κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει. Τώρα είναι αργά για παρεμβάσεις αφού τα σχολεία αρχίζουν σε 3 ημέρες και κάθε μαθητής που δεν φορά μάσκα στην ουσία θα αποβάλλεται (έξω από το σχολείο και απουσία)

Χάλι

Οι εκπρόσωποι της Εξουσίας έχουν έναν ιδιότυπο τρόπο να αναγνωρίζουν τις δωρεές και τις χορηγίες τρίτων. Άλλους τους ανεβάζουν σε τρισθεόρατα ύψη και άλλους τους εξαφανίζουν από το προσκήνιο. Αν αυτό δεν είναι ανόητο τότε είναι ανέντιμο…

Λινάτσα

Πράγματι οι λινάτσες και τα τσέρκια στήριξης των «γλυπτών» στις εισόδους της Σπάρτης είναι η αποτύπωση της κακής αισθητικής και της προχειρότητας. Κάποιοι διαφωνούν με την δαπάνη των 6.000€ για τα δύο «γλυπτά» και άλλοι τα θεωρούν απαράμιλλες μεταξωτές εικαστικές παρεμβάσεις. Μόνο που λησμονούν ότι τα μεταξωτά θέλουν και… μεταξωτά!

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr