Η γερμανική αεροπορική εταιρεία, για πρώτη φορά, πετά στην Ελλάδα έως και το Νοέμβριο του 2020, λόγω της αυξημένης ζήτησης από τη Γερμανία.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η αεροπορική εταιρεία πτήσεων αναψυχής Condor ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια του Μονάχου και του Ντίσελντορφ από/προς την Καλαμάτα θα παραμείνουν στο πτητικό πρόγραμμά της έως και το Νοέμβριο του 2020, για πρώτη φορά, λόγω της αυξημένης ζήτησης από τη Γερμανία. Συγκεκριμένα, ο γερμανικός αερομεταφορέας έχει επεκτείνει τις πτήσεις σύμφωνα με τις παρακάτω συχνότητες:

  • Ντίσελντορφ: Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή (έως τις 19 Οκτωβρίου) και κάθε Παρασκευή (από 23 Οκτωβρίου)
  • Μόναχο: Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή (έως τις 23 Οκτωβρίου) και κάθε Κυριακή (από 1η Νοεμβρίου).

Κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, εκτός της Καλαμάτας, η Condor είχε απευθείας πτήσεις από 8 γερμανικά αεροδρόμια προς: Ηράκλειο, Καβάλα, Κεφαλονιά Κω, Μύκονο, Μυτιλήνη, Πρέβεζα, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Βόλο και Ζάκυνθο, καθώς και προς Λάρνακα και Πάφο.

Όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας, η προστασία με μάσκα προσώπου είναι υποχρεωτική για τους επιβάτες και το πλήρωμα καμπίνας σε όλες τις πτήσεις της Condor σύμφωνα με τα μέτρα που εισήγαγε η γερμανική βιομηχανία αερομεταφορών για την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19. Η Condor ενημερώνει ότι η ποιότητα του αέρα επί του πλοίου αντιστοιχεί σε εκείνη σε χειρουργεία γερμανικού νοσοκομείου, λόγω της κατεύθυνσης της ροής του αέρα και των φίλτρων που έχουν εγκατασταθεί.