Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας εγκαινίασε στο Ναύπλιο την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» στο χώρο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων το Βουλευτικό την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020.

ΝΑΥΠΛΙΟ. Εγκαινιάσθηκε στο Ναύπλιο η έκθεση «Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών»

Την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», φιλοξενεί ο Δήμος Ναυπλιέων στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο.

Η εν λόγω έκθεση η οποία οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσηςείχαν οι πανεπιστημιακοί Νίκος Αλιβιζάτος, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Ηλίας Νικολακόπουλος, Βαγγέλης Καραμανωλάκης και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, Τάσος Σακελλαρόπουλος.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα διακόσια χρόνια κοινοβουλευτικού βίου, αναδεικνύοντας κομβικά γεγονότα που συνιστούν την ιστορία του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020.

Στα εγκαινια παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος ,οι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Ιωάννης Γκιόλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πελοποννήσου Ιωάννης Μαντζούνης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, οι Αντιδήμαρχοι Σ. Γαβρήλος, Α. Λυκομήτρος και Π. Λέντζος,ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος Ι. Καποδίστριας Κ. Χελιώτης, ο πρώην Νομάρχης Αργολίδας Β. Σωτηρόπουλος, η πολιτευτής της Ν.Δ. Ελένη Παναγιωτοπούλου κα.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ