ΜΑΝΗ. Στη μικρή πλατεία του πυροπαθή Βαχού, στην καρδιά της Μάνης, καταφθάνει το φορτηγό της εταιρείας «Τσικάκης – Γιαννόπουλος α.ε.» έμφορτο με 10 τόνους μείγμα ζωοτροφής υψηλής γαλακτοπαραγωγής αιγοπροβάτων. Η δωρεά από την εταιρεία έγινε την Παρασκευή 4/9/20 προκειμένου να ανακουφιστούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής που κρίθηκαν δικαιούχοι από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης / Κτηνιατρική Υπηρεσία εντόπισε τις ανάγκες που είχε δηλώσει την πρόθεση να καλύψει η εταιρεία των συμπολίτων μας κ.κ. Τσικάκη και Γιαννόπουλου. Πρόκειται δε για ζωοτροφές εμπλουτισμένες και ποιοτικές από την γραμμή παραγωγής της Μονάδας Ζωοτροφών της εταιρείας, που άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει για την ανακούφιση παθόντων κτηνοτρόφων της Λακωνίας.

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά στην περιοχή πέρα από προμήθειες ζωοτροφών κατέκαψε και εκτάσεις βόσκησης επιφέροντας καίριο πλήγμα στην κτηνοτροφία της Μάνης που είναι βασικός πόρος.

Τη διαδικασία της διανομής της δωρεάς επέβλεπαν Υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης και ο ανιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Νίκωνας Τζινιέρης.