ΣΠΑΡΤΗ. Σε συνέχεια των επαφών που έχει ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας με φορείς και πρόσωπα σε κρίσιμους κλάδους και τομείς της διοίκησης και όχι μόνον, είχε σειρά συναντήσεων που αναζωπυρώνουν την αισιοδοξία για το μέλλον.

Εκπαίδευση

Συνάντηση με τον Δημήτρη Σαγιάννη, υπεύθυνο του Εργαστηρίου Sparti TechLab της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σπάρτης με υποδομές που στηρίζονται από χορηγίες της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα! Εκπαιδεύουν νέους στις νέες τεχνολογίες. «Θα επιδιώξουμε την επαφή με τις ΕΠΑΣ Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ στο Παρόρι που προσφέρουν μαθήματα για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές για εξερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας» αναφέρει ο δήμαρχος Σπάρτης. Στις 22-23 Οκτωβρίου θα προσφέρουν μαθήματα / σεμινάριο για τις Σπαρτιάτισσες που θα ήθελαν να μάθουν πως να πουλάνε τα προϊόντα τους ηλεκτρονικά!
«Θεωρώ ότι είναι σημαντικό, εκ παραλλήλου ως Δημοτική Αρχή Σπάρτης, θα συνδράμουμε στην ανάπτυξη συνεργασιών και με το V.Lab («Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation»), ένα σύγχρονο και καινοτόμο κέντρο STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics) στο ανακαινισμένο σχολείο της Βαμβακούς, στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival».
Σε ότι αφορά στις ειδικότητες του ΕΠΑΣ κατά τα μέσα Οκτωβρίου θα λειτουργήσουν οι Σχολές Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής (18 περίπου μαθητές), και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (6 περίπου μαθητές)! «Διερευνούμε με επιμονή τις δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ΕΠΑΣ και των παιδιών» σημείωσε ο κ Δούκας.

Υγεία

Στον τομέα της Υγείας ο δήμαρχος Σπάρτης είχε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τη νέα και «πολύ ορεξάτη για δουλειά» Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Εύη Παπαγεωργίου! «Είναι πολύ θετικό ότι μέχρι σήμερα δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού στο Δήμο Σπάρτης και στη Λακωνία! Το ένα κρούσμα που έχει καταγραφεί ως «Λακωνικό» ήταν εισαχθέν και όχι Λακωνογενές!»
Όπως πληροφόρησε η Διοικήτρια τον Δήμαρχο με 45 μόνιμους γιατρούς και 11 επικουρικούς και άξιο νοσηλευτικό προσωπικό θα επιχειρήσει την αναδιάταξη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, την στελέχωση από μηδενική βάση του Τμήματος Παιδιατρικής με εξωτερικούς ιατρούς, την χρηματοδότηση από τη Περιφέρεια για την αναβάθμιση του ιατρικού και του λεγόμενου «ξενοδοχειακού» εξοπλισμού του Νοσοκομείου Σπάρτης, και πολλά άλλα! Ο Δήμος από την πλευρά του πολύ σύντομα θα εκταμιεύσει 10 χιλ. € ενίσχυση για τις γενικές ανάγκες του Νοσοκομείου!

Ασφάλεια

«Δεν θα μπορούσα να παρακάμψω της Πυροσβεστική» αναφέρει ο Πέτρος Δούκας. «Βρεθήκαμε το πρωί με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λακωνίας, Πύραρχο κ. Γιώργο Αλικάκο! Παρά τη στενότητα των χώρων, τα παιδιά της πυροσβεστικής έχουν ανταποκριθεί με πολύ φιλότιμο στις έκτακτες ανάγκες που παρουσιάστηκαν! Εύγε τους!»