ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας είναι σε διαδικασία έκδοσης και δημοσίευσης τροποποίηση της ΚΥΑ που αφορά στην ενίσχυση deminimis της παράκτιας αλιείας.

Έτσι:

• Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής δήλωσης παράκτιας, μέσω του συστήματος ΟΣΠΑ, παραμένει σε λειτουργία και είναι εφικτή η υποβολή δηλώσεων.

Αναμένεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων παράκτιας να παραταθεί, για λίγες ημέρες (μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου).

Προτείνεται τα σκάφη που δικαιούνται και την ένταξη στην προσωρινή παύση, να υποβάλλουν αίτηση για την ενίσχυση deminimis.

• Δικαιούχος της ενίσχυσης είναι ο πλοιοκτήτης που κατέχει το σκάφος. Η ενίσχυση αφορά στο σκάφος και δεν είναι δυνατό για το ίδιο σκάφος να δοθεί ενίσχυση μεγαλύτερη από το ποσό που του αντιστοιχεί. Στις περιπτώσεις μεταβιβάσεων, δικαιούχος είναι ο πλοιοκτήτης της τελευταίας ημέρας υποβολής αιτήσεων γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία εκείνης της ημέρας θα γίνει ο έλεγχος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2731363319 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας.