Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τον γ.γ. Μεταφορών Καραγιάννη

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Για τα μεγάλα έργα που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και ολόκληρο τον σχεδιασμό του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τα έργα σε Αθήνα -Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο, μιλά σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Παράλληλα υπογραμμίζει το ρόλο που θα κληθεί να παίξει ο ιδιωτικός τομέας στην υλοποίηση πολύ μεγάλων οδικών και σιδηροδρομικών έργων.

Ο γενικός γραμματέας, την ώρα που τα θανατηφόρα τροχαία συνεχίζονται, απάντησε σχετικά σε ερώτηση για την Πατρών - Πύργου λέγοντας πως η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρέλαβε βαλτωμένο το έργο και πως μέχρι το τέλος του έτους πιστεύει ότι θα έχουν δοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις για την έναρξη των εργασιών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όσον αφορά στο Πάτρα- Πύργος, είμαστε πλέον στην τελική ευθεία. Αυτό το πολύπαθο έργο, που παραλίγο να καταδικαστεί για πάντα λόγω ανεύθυνων αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, έχουμε δεσμευτεί να το κάνουμε πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις για να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου. Ταυτόχρονα, μέχρι να παραδοθεί ο νέος δρόμος, προχωράμε άμεσα σε επεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας ύψους 25 εκατ. ευρώ στον υφιστάμενο δρόμο, προκειμένου να σταματήσει να αποτελεί καρμανιόλα».