Στην πλάτη της Μεγαλόπολης - και όχι στην αγκαλιά της - τα εκατομμύρια της απολιγνιτοποίησης και οι θέσεις εργασίας!

Μεγαλόπολη κερνάει – Τρίπολη πίνει!

  • Αγανακτισμένοι οι Μεγαλοπολίτες ρωτούν Μητσοτάκη, Χατζηδάκη και Βλάσση να τελικά η Μεγαλόπολη θα πάρει μόνον ψίχουλα απο το πρόγραμμα «δίκαιςη» μετάβασης
  • Σοβαρά ερωτήματα σε Μητσοτάκη και Βλάσση για την χρηματοδότηση επένδυσης στην Τρίπολη από χρήματα της απολιγνιτοποίησης.

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Η επιστολή - καταγγελία του δημοτικού σύμβουλου Μεγαλόπολης Βασιλείου Κουρουνιώτη με τίτλο: «Οδηγούν τις επενδύσεις που προορίζονται για την Μεγαλόπολη σε άλλους Δήμους – Θα το επιτρέψουμε;» φαίνεται ότι ήταν προφητική

Η αποκάλυψη ότι σχεδιάζεται να δοθούν χρήματα από τις χρηματοδοτήσεις για την απολιγνιτοποίηση σε περιοχές εκτός της Μεγαλόπολης δείχνει να υλοποιείται. Ποιος λησμονεί όσα είπε ο συντονιστής του ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης: «Αν παρουσιαστεί μια καλή και σοβαρή πρόταση , μπορεί να εγκριθεί η χρηματοδότηση μιας δράσης και σε άλλη περιοχή εκτός της Μεγαλόπολης».

Έγγραφα αλλά και μαρτυρίες αποδεικνύουν ότι το «παιχνίδι» της δίκαιης μετάβασης παίζεται στην πλάτη της Μεγαλόπολης. Μια πόλη που ενώ επί μισό αιώνα έχει υποστεί δυσανάλογη με τις απολαβές της περιβαλλοντική υποβάθμιση, κι ενώ είχε την ελπίδα ότι θα γυρίσει σελίδα, φαίνεται ότι είναι μόνον η καλή δικαιολογία για να γίνουν επενδύσεις σε άλλες περιοχές που θα ευνοήσουν άλλες κοινωνίες.

«Από τα 5 έργα που προβλέπονται τα 2 προορίζονται εκτός Μεγαλόπολης, το θεματικό πάρκο θα μείνει μόνο στα χαρτιά, τα φωτοβολταϊκά δεν προσφέρουν μόνιμες θέσεις εργασίας και μας μένουν μόνο οι φυλακές!! Αυτοί είναι οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για την Μεγαλόπολη !!!» γράφει ο Παναγιώτης Αλεβίζος στο kafeneio-megalopolis.gr και θέτει σαφή ερωτήματα:

«Θα γίνει στην Τρίπολη μια μεγάλη και σημαντική επένδυση από την Φαρμακοβιομηχανία DEMO, που αναμένεται να δημιουργήσει πολλά εργοστάσια και περίπου 500 θέσεις εργασίας. Μέχρι εδώ όλα καλά και αξίζουν συγχαρητήρια στον επιχειρηματία που επιλέγει την πόλη του για να επενδύσει. Διαβάζοντας όμως στο τέλος του άρθρου βλέπω την εξής αναφορά: “Η επιλογή της οικογένειας Δέμου να επενδύσει στην Τρίπολη, είναι αξιέπαινη και δείχνει την αγάπη που υπάρχει για την πόλη και την Αρκαδία συνολικά. Στην επιλογή αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο η προσωπική φιλία του κ. Δέμου με τον Κώστα Βλάση, διότι σε άλλη περίπτωση η επένδυση ενδεχομένως να γινόταν αλλού και όχι στην Τρίπολη.
Πάντως, για την εν λόγω επένδυση είναι ενήμερος και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι απόλυτα θετικός και υπέρμαχος να δοθούν κίνητρα στον κ. Δέμο (φορολογικά και άλλα), στο πλαίσιο του σχεδίου για την μεταλιγνιτική εποχή.”

Θέλω επώνυμα και δημόσια να απευθύνω σοβαρά ερωτήματα στον συντονιστή του ΣΔΑΜ Κωστή Μουσουρούλη, τον Υφυπουργό και Βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση και τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη:
Είναι αποφασισμένο και οριστικό να χρηματοδοτηθεί αυτή η επένδυση του κ. Ντέμου με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα του σχεδίου δίκαιης μετάβασης για την Μεγαλόπολη;

Η επίσημη αιτιολόγηση για την χρηματοδότηση είναι ότι δεν έχουμε ΒΙΠΕ στην Μεγαλόπολη; Αν η Μεγαλόπολη είχε ΒΙΠΕ θα γινόταν μήπως η επένδυση στην Μεγαλόπολη αναγκαστικά;

Είναι ενήμερος , συμφωνεί και ενδεχομένως έχει κάνει παρέμβαση ο Πρωθυπουργός και ο κ. Βλάσης υπέρ αυτής της χρηματοδότησης;

Κύριε Βλάση σε χθεσινή σας συνέντευξη σας άκουσα να προσπαθείτε να εννοήσετε ότι η πολύ φιλική σχέση σας με την οικογένεια του επιχειρηματία έπαιξε κάποιο ρόλο που γίνεται η συγκεκριμένη επένδυση στην Τρίπολη. Σας άκουσα να λέτε ότι κάνατε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να στηρίξει αυτή την επένδυση , αυτό όμως που με άφησε άφωνο είναι η αναφορά σας ότι αυτή η επένδυση θα μπορέσει, να απορροφήσει και ένα μεγάλο τμήμα των κατοίκων της Τρίπολης, που εργάζονται στην Μεγαλόπολη, μιας που θα ανοίξουν πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Κύριε Βλάση αντιλαμβάνεστε τι λέτε και τι κάνετε; Καυχιέστε και καμαρώνετε που σας νοιάζει πως θα σώσετε τους Τριπολιτσιώτες; Οι Μεγαλοπολίτες τι θα γίνουν; Να σας χαίρονται κύριε Βλάση όσοι σας ψήφισαν και να θυμηθούν να το ξανακάνουν. Θα τους το θυμίσουμε εμείς βέβαια!

Τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Πράσινου Ταμείου, της δίκαιης μετάβασης τελικά πως διαχειρίζονται; Με βάση μελέτες και ανάγκες των περιοχών που πλήττονται ή με βάση τις φιλικές γνωριμίες των εκάστοτε επιχειρηματιών με μέλη της Κυβέρνησης;

Απευθύνομαι στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, είναι σε γνώση τους αυτές οι απίστευτες διαδικασίες; είναι σύμφωνοι με τέτοιες ενέργειες; Θεωρούν ότι αυτό είναι δίκαιη μετάβαση και στήριξη της Μεγαλόπολης;»

Δείτε τι έχει δηλώσει για το θέμα στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης ο βουλευτής Κ. Βλάσσης:

«Αυτή την στιγμή έχει αγοραστεί η αποθήκη και έρχονται συνέχεια και αποθηκεύονται μηχανήματα. Θα ξεκινήσει η δημιουργία του πρώτου εργοστασίου και συνολικά θα κατασκευαστούν τέσσερα. Είναι η πρώτη – μετά τον Αστέρα – μεγάλη επένδυση στην Αρκαδία”, δήλωσε ο κ. Βλάσης, ενώ συμπλήρωσε, πως αυτή η επένδυση θα μπορέσει, να απορροφήσει και ένα μεγάλο τμήμα των κατοίκων της Τρίπολης, που εργάζονται στην Μεγαλόπολη, μιας που θα ανοίξουν 500 νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα όπως γνωστοποίησε στον αέρα της εκπομπής έγινε και συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με στόχο να συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να στηριχτούν τέτοιες μεγάλες επενδύσεις. “Και η Περιφέρεια και η κεντρική κυβέρνηση είναι δίπλα σε αυτή την επένδυση. Ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος και θα δοθούν και κίνητρα και σε όποιον άλλο επιχειρηματία θέλει να επενδύσει και να ρίξει χρήματα στην αγορά», υπογράμμισε.