ΚΟΣΜΟΣ. Δεν αρκεί στη Μαρία Σάκκαρη η πρόκριση στους «32» του US Open, όπως είπε στο SDNA μετά τη δύσκολη νίκη σε βάρος της Μπερνάρντα Πέρα.

«Από ό,τι φαίνεται, ναι, μου αρέσουν τα δύσκολα!», είπε αρχικά η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που μετράει δύο νίκες στα τρία σετ. «Παίρνω πολλή εμπιστοσύνη μετά από αυτό το ματς, γιατί θεωρώ τον εαυτό μου καλή παίκτρια επειδή βρίσκω τρόπο και κερδίζω. Είναι πολύ εύκολο να μπεις σε έναν αγώνα και να παίζεις τέλεια και να κερδίζεις. Όμως, είναι δύσκολο να παίζεις πάρα πολύ άσχημα και να βρίσκεις τρόπο για να πάρεις τη νίκη. Οπότε αυτό μου δίνει πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη από το να έμπαινα μέσα και να κέρδιζα 6-2, 6-2».

Ποιο, όμως, ήταν το κλειδί της νίκης; «Νομίζω ότι ήταν θέμα επιμονής. Ήξερα ότι δεν μπορούσα να ακολουθήσω την τακτική μου γιατί δεν μου έβγαιναν τα χτυπήματά μου, σε καμία περίπτωση. Ήξερα ότι απλά έπρεπε να βάλω την μπάλα μέσα όπως και να έχει, διότι αν πήγαινα για winners και για τρελά πράγματα σίγουρα δεν θα είχε καλό αποτέλεσμα. Έπαιζα λίγο πιο σταθερά και πιο συντηρητικά και αυτό μου επέτρεψε στο τρίτο σετ όταν άνοιξε λίγο το χέρι μου να μου βγει ένα κάπως καλύτερο παιχνίδι».

Η Μαρία πέρασε για τρίτη φορά στον τρίτο γύρο του US Open, αλλά δεν ενθουσιάζεται για αυτό... «Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου λέει και πολλά. Άλλος ένας τρίτος γύρος, δεν μου κάνει πολλή αίσθηση. Αλήθεια σου λέω, ο τρίτος γύρος δεν μου λέει κάτι, ξέρω ότι είμαι για παραπάνω».

Η 25χρονη τενίστρια μίλησε και για την προσεχή αντίπαλό της, την Αμάντα Ανισίμοβα. «Δεν έχω παίξει ποτέ μαζί της, έχω κάνει όμως δυο-τρεις φορές προπόνηση. Είναι μικρή, ανερχόμενη, καλή παίκτρια. Όσο προχωράμε στο τουρνουά, το πράγμα δυσκολεύει περισσότερο, μένουν οι καλύτεροι. Θέλω αυτή τη στιγμή να απολαύσω τη νίκη μου και από αύριο (σήμερα) θα αρχίσω να σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω για εκείνη. Θα είναι δύσκολος αγώνας, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου 100%».