ΗΛΕΙΑ. Από το Χάβαρι του Δήμου Ήλιδας κατάγεται ο 34χρονος αλεξιπτωτιστής λοχίας ΕΠΟΠ, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης στην περιοχή των Μεγάρων.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μελιγκώνη, ο οποίος πιθανότατα λόγω των δυνατών ανέμων βγήκε εκτός της ζώνης ρίψης -κάτι που σήμανε συναγερμό στις Ενοπλες Δυνάμεις και αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 22:00 της Πέμπτης.

Ο αλεξιπτωτιστής εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου υπέκυψε στα τραύματα του.

Η «είδηση» του θανάτου του, έχει προκαλέσει θλίψη στο Χάβαρι, αφού ο άτυχος 34χρονος διατηρουσε επαφή με το χωριό των γονιών του, παρότι ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Μάλιστα, συχνά, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, επισκέπτονταν την περιοχή.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι, τη νύκτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ.Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα.»