ΣΠΑΡΤΗ. Στην Σπάρτη θα βρεθεί προς το τέλος της ερχόμενη εβδομάδας ο Διοικητής της ΥΠΑ, πτέραρχος ε.α. Γ. Δριτσάκος για μια πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης των υποδομών του Αεροδρομίου αλλά και των προαπαιτούμενων, ώστε να καταστεί το Αεροδρόμιο πάλι «ενεργό», ή να λειτουργήσει ως πεδίο προσγείωσης «κατηγορίας Β».
Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούνται απαραίτητες μια σειρά αξιολογήσεων όπως αυτές της κατάστασης της πίστας, του διαδρόμου, των κτιρίων, της περίφραξης, του ύψους των δένδρων γύρο από την περίφραξη, των πυροσβεστικών μέσων κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας βρίσκεται σε αναζήτηση και ιδιώτη επενδυτή για την ανάπτυξη και διαχείριση του Αεροδρομίου της Σπάρτης.
Βέβαια, το εγχείρημα είναι δύσκολο, λόγω και του πλήγματος που δέχτηκαν οι αεροπορικές εταιρείες το τελευταίο εξάμηνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Ωστόσο η αξιοποίηση του Αεροδρομίου της Σπάρτης, αν ευοδωθεί, θα αποτελέσει πέρα από επίτευξη ενός στόχου που συζητείται εδώ και δεκαετίες και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία δημιουργίας θέσεων εργασίας αλλά και απόκτησης νέας δυναμικής για τον τόπο. Δ.Π.