ΣΠΑΡΤΗ. Σε καιρούς δύσκολους, σαν τους τωρινούς, ο κεντρικός σχεδιασμός προνοιακών πολιτικών δεν είναι πάντα επαρκής. Η συνδρομή της φιλανθρωπίας μπορεί να δράσει συμπληρωματικά και υποστηρικτικά στην προσπάθεια ενίσχυσης και επιβράβευσης εγχειρημάτων και φορέων.

Στην Ιερά Μητρόπολη Μονενβασίας και Σπάρτης δραστηριοποιείται ένα ακόμη ίδρυμα υπό την επωνυμία «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα αδελφών Παναγιώτου, Ελένης και Χρυσάνθου Τζάκα εκ Κρεμαστής». Σύμφωνα με το Καταστατικό, σκοπός του Ιδρύματος είναι και η ενίσχυση ενός φοιτητή της Ιατρικής Σχολής και ενός υποψήφιου κληρικού ή κληρικού φοιτητή της Θεολογικής ή άλλης Εκκλησιαστικής Σχολής με τη χορηγία εφάπαξ χρηματικού ποσού την χρονιά που πέρασε στην Σχολή, το ύψος του οποίου αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο φοιτητής να ανήκει στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Εάν οι φοιτητές είναι περισσότεροι του ενός, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11 π.μ. ημέρα Τετάρτη στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως επί της οδού Λυσάνδρου 5 στη Σπάρτη.

Πληροφορίες δίνονται από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου στο τηλ. 2731026580 (εσωτ. 3 ) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση imm-spar@otenet.gr.

Για μια ακόμα φορά ο ομογενής μας κ. Ευστάθιος Βαλιώτης και η σύζυγός του, κ. Σταματική, έδειξαν την έμπρακτη αγάπη τους στα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα πρόσφεραν για τα Ιδρύματα: 20 δοχεία λάδι, 14 κιλά πάστα ελιάς και 200 κιλά ελιές καλαμών. Εκτός αυτών, ανταποκρίθηκαν στην παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου εξασφαλίζοντας για το Ίδρυμα περιθάλψεως ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ» ο Άγιος Παντελεήμων» στη Μαγούλα και το Ίδρυμα περιθάλψεως ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ η Αγία Παρασκευή» Μολάων από δύο υπερσύγχρονους σταθμούς υγιεινής, στο πλαίσιο προστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, κάθε εισερχόμενος στα δύο Ιδρύματα θα υποβάλλεται αυτόματα σε θερμομέτρηση, απολύμανση των υποδημάτων του και αντισηψία χεριών, με στόχο να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των φιλοξενουμένων γερόντων, γεροντισσών, λοιπών τροφίμων και εργαζομένων.