Η μάσκα προσώπου με ενσωματωμένο απορροφητήρα!

ΚΟΣΜΟΣ.Το όνομα της είναι ‘PuriCare Wearable Air Purifier’, όπως την αποκαλεί η εταιρεία που την παράγει, η LG. Μοιάζει εξωτερικά με μια συνηθισμένη μάσκα προσώπου, με κάπως πιο αεροδυναμικό σχήμα. Στην πραγματικότητα, διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία, η οποία ενεργοποιεί ένα σύστημα υγραντήρα/καθαριστή αέρα, το οποίο μπορεί να παραμείνει σε διαρκή λειτουργία για τουλάχιστον δυο ώρες (high mode), με επέκταση που αγγίζει το οκτάωρο (low mode).

Η μάσκα είναι «εργονομικά σχεδιασμένη με βάση εκτεταμένες αναλύσεις προσώπων, ώστε να ελαχιστοποιείται η διαρροή αέρα από την μύτη και το πηγούνι», όπως διαβάζουμε στην περιγραφή του προϊόντος και κάθε υλικό της είναι ανακυκλώσιμο και αντικαθίσταται εύκολα. Μαζί με την μάσκα συμπεριλαμβάνεται και φορτιστής με UV-LED, ο οποίος εξουδετερώνει επικίνδυνα βακτήρια, καθώς φορτίζει.

Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι στιγμής αν η μάσκα μπλοκάρει με απόλυτη επιτυχία τα σταγονίδια των εκπνοών που μεταδίδουν τον κορονοϊό. Δεν έχει γίνει σαφές επίσης αν η μάσκα μας προφυλάσσει από τα σταγονίδια των γύρω μας, ή αν μπορεί να εφαρμόσει άνετα στο πρόσωπο. Επίσης, δεν έχει γνωστοποιηθεί το κόστος της.

Σύμφωνα με το επίσημο site της LG, πρόκειται να ξεκινήσει η διάθεση αυτής της νέας high-tech μάσκας, μέσα στο τελευταίο τετράμηνο του 2020, αφού παρουσιαστεί στην virtual έκθεση προϊόντων IFA.