«Οι εικόνες εγκατάλειψης των εξωτερικών χώρων και φθοράς του εσωτερικού του Σπηλαίου, πρέπει να αποτελέσουν από εδώ και εμπρός μία κακή ανάμνηση»

ΜΑΝΗ. Με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών ανακατασκευής και αναβάθμισής τους, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Σπηλαίων Διρού και της Αλεπότρυπας.

Τον συνόδευε ο Διευθυντής της εταιρείας, κ. Πέτρος Λαζαράκος, και επισκέφθηκαν τόσο το Σπήλαιο της Αλεπότρυπας, όπου θα υπάρξει παρέμβαση στις υπάρχουσες πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις, καθώς και το Σπήλαιο της Βλυχάδας, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη μελέτη αποκαταστάσεως. Παράλληλα, ο κ. Δαβάκης συναντήθηκε με τους εργαζομένους και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως το εργασιακό καθεστώς και η στελέχωση των εγκαταστάσεων.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Τα Σπήλαια Διρού είναι ένα ξεχωριστό μνημείο παγκόσμιας ομορφιάς.

Η χρονική στιγμή της έναρξης των εργασιών ανακατασκευής σηματοδοτεί τη νέα σελίδα που πρέπει να γυρίσουμε. Οι εικόνες εγκατάλειψης των εξωτερικών χώρων και φθοράς του εσωτερικού του Σπηλαίου, πρέπει να αποτελέσουν από εδώ και εμπρός μία κακή ανάμνηση.

Αποτελεί δέσμευση και στοίχημα της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη, η αλλαγή της εικόνας των Σπηλαίων του Διρού.

Η προσπάθεια όλων μας αυτή τη χρονική στιγμή, πρέπει να κατευθυνθεί προς το βασικό στόχο τα Σπήλαια του Διρού, και μέσα και έξω, να αλλάξουν όψη..!»