ΜΑΝΗ. Το Ινστιτούτο «Όμοιοι της Μάνης», διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά μαθήματα τέχνης στην Μάνη και για τέταρτη συνεχή χρονιά την Συνάντηση Εικαστικών, στα πλαίσια της «Συμμαχία απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό στη βάση της εθνικής και πολιτισμικής διαφορετικότητας με εργαλεία την τέχνη, τον πολιτισμό, την επιστήμη και την άθληση» το καλοκαίρι του 2020.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για δεύτερη χρονιά στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια του Ινστιτούτου να φέρει την τέχνη πιο κοντά στον άνθρωπο και τον άνθρωπο πιο κοντά στην τέχνη στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης και έθεσε τις δράσεις των Ομοίων της Μάνης υπό την αιγίδα του. Συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας πάντα ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Κότρωνα – Φλομοχωρίου αλλά και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φλομοχωριτών «Η Αγία Τριάς».

Μαθήματα μαρμαρογλυπτικής έκανε σε μικρούς και μεγάλους ο αντιπρόεδρος των Ομοίων της Μάνης κ. Λεωνίδας Μιχαλάκος ενώ μαθήματα ζωγραφικής πραγματοποιήθηκαν από τις κ. Χρύσα Βέργη και κ. Ρενάτα Μένις.

Επίσης, για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ανατολικής Μάνης στον Κότρωνα στήθηκε με την επιμέλεια του κ. Λεωνίδα Μιχαλάκου μια έκθεση με μοναδικά έργα σπουδαίων καλλιτεχνών πολύ εκ των οποίων πρώτη φορά έδειξαν έργα τους στην περιοχή. Στην ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 2020 (3-28 Αυγούστου 2020) συμμετείχαν εικαστικοί διαφορετικοί μεταξύ τους σε τεχνοτροπία και αντίληψη αλλά με κοινό μονοπάτι την τέχνη και την αγάπη για την Μάνη. Το Ινστιτούτο θερμά ευχαριστεί τους Χρύσα Βέργη, Γιάννη Γεωργαρίου, Πέτρο Γεωργαρίου, Ηλία Κάσση, Μιχάλη Κάσση, Ρενάτα Μένις, Εύα Mελά, Λεωνίδα Μιχαλάκο, Σμαράγδα Σκούρτα, Βασίλη Τάγκαλο και την οικογένεια του αείμνηστου Βαγγέλη Δημητρέα για την ευγενική παραχώρηση των έργων του.