Ερώτηση Νεοκλή Κρητικού στη Βουλή για το πρόβλημα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων01-09-2020 10:57   

ΕΛΛΑΔΑ. Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλής Κρητικός σχετικά με το χρονίζον πρόβλημα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, κυρίως στη Μάνη. Συγχρόνως κατέθεσε φάκελο τεκμηρίωσης του προβλήματος μαζί με προτάσεις για την επίλυσή του.

Σε ένα σημείο της επίκαιρης ερώτησής του, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι γεγονός πως η υπάρχουσα νομοθεσία, θεωρητικά καλύπτει πολλές από τις παραπάνω παραμέτρους, αλλά αφενός είναι αρκετά πολύπλοκη και αφετέρου οι Δήμοι στους οποίους έχουν εκχωρηθεί οι σχετικές αρμοδιότητες, δεν διαθέτουν ούτε την υποδομή, αλλά ούτε και την κατάλληλη στελέχωση για να εφαρμόσουν πολύπλοκες και δαιδαλώδεις διαδικασίες, οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Αυτός  πιστεύουμε  πως είναι και ο λόγος που το πρόβλημα σέρνεται εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, παρόλο που συνεχώς συμπληρώνονται και τροποποιούνται νόμοι και διατάξεις.

Απόδειξη όλων των παραπάνω, είναι οι συνεχείς προσπάθειες ρύθμισης της νομοθεσίας, οι συνεχείς ερωτήσεις-παρεμβάσεις-τροπολογίες στη Βουλή τα τελευταία χρόνια, τα συνεχιζόμενα ατυχήματα, οι καταστροφές των περιουσιών, καθώς και ο βασανισμός αυτών των ζώων τα οποία αρκετές φορές υποσιτίζονται. Επιπλέον απόδειξη αποτελεί και η αδυναμία των Δήμων να εφαρμόσουν την μέχρι τώρα νομοθετημένη διαδικασία.

Έχει πια καταστεί φανερό, πως χρειάζεται μια πιο απλή, ολοκληρωμένη και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και προς τούτο υπάρχουν κατά καιρούς προτάσεις που έχουν κατατεθεί».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ