Ανοίγει ξανά ο αρχαιολογικός χώρος στις Μυκήνες

31-08-2020 20:38   

Δεν υπήρξε ζημιά στις αρχαιότητες

ΜΥΚΗΝΕΣ. Δεν δημιουργήθηκαν θερμικά φορτία ικανά να προκαλέσουν ζημία στα δομικά στοιχεία των μνημείων εξήγησε η υπουργός Πολιτισμού Την επαναλειτουργία την, Τρίτη, του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου στις Μυκήνες ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά τη φωτιά της Κυριακής που προκάλεσε ανησυχία.

«Η πυρκαγτιά προκάλεσε τις

μικρότερες δυνατές συνέπειες στον αρχαιολογικό χώρο καθώς λειτούργησε η πρόληψη και η άμεση αντίδραση» είπε αρχικά η κυρία Μενδώνη λίγη ώρα μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στον αρχαιολογικό χώρο.

«Επειδή είχε γίνει αποψίλωση δεν υπήρχαν χόρτα για να λειτουργήσουν ως καύσιμη ύλη και να ενισχύσουν τη φωτιά. Αυτό είχε ως συνέπεια να κάει ένα πούσι αλλά να μην δημιουργηθούν θερμικά φορτία που θα προκαλέσουν ζημία στα δομικά στοιχεία των μνημείων» εξήγησε η υπουργός Πολιτισμού.

Όπως είπε «η φωτιά δεν άγγιξε την Πύλη των Λεόντων, δεν έφτασε την είσοδο του Ατρέα, δεν επηρέασε τον ταφικό κύκλο. Τα μνημεία τα ίδια τα σημαντικά δεν έχουν τσουρουφλιστεί, δεν έχουν πάθει τίποτα. Υπάρχουν μόνο νησίδες με το καμένο χόρτο ύψους λιγότερο του 1 εκατοστου και έχουν μαυρίσει κάποιες πέτρες».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ