Οι «Αθηναίοι» έρχονται στη Βαμβακού!31-08-2020 18:05   

Παιχνίδι αντιθέσεων μέσα από 20 ασπρόμαυρες εικόνες του Σωκράτη Μπαλταγιάννη
Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2020ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Πώς θα σας φαινόταν αν αντικρίζατε τη σκληρή πλευρά της πόλης σε μια ασπρόμαυρη εικόνα ενταγμένη σε ένα ειδυλλιακό ορεινό τοπίο; Άσπρο και μαύρο από τη μία, πράσινο, γαλανό, χρώμα και ένταση από την άλλη. Πόσες πολλές αντιθέσεις μπορείς να παρατηρήσεις σε μια υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας; Πόσο έντονες είναι οι διαφορές της ζωής στην πόλη με την αναγέννηση της υπαίθρου; Μία βόλτα στα σοκάκια της Βαμβα-κούς, στις πλαγιές του Πάρνωνα, θα σας δώσει τις απαντήσεις και θα σας οδηγήσει σε νέες εικαστικές ανακαλύψεις!

Η 8η Τέχνη έρχεται στη Βαμβακού και σε επιλεγμένα σημεία του χωριού θα βρείτε μοναδικά φωτογραφικά έργα του Σωκράτη Μπαλταγιάννη. Η Vamvakou Revival και το Athens Photo World ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν στα 900μ. υψόμετρο, στο βουνό του Πάρνωνα, μία διαφορετική έκθεση φωτογραφίας γεμάτη αντιθέσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Σωκράτης Μπαλταγιάννης, γνωστός στο ευρύ κοινό για τη φωτογραφική του δράση, ντύνει τα μονοπάτια της Βαμβακούς με είκοσι ασπρόμαυρες εικόνες, φέρνοντας τη σκληρή πλευρά της ζωής στην πόλη σε αντί-θεση με την αναβίωση της υπαίθρου και το φυσικό, όλο χρώματα, ορεινό περιβάλλον. Ο ίδιος ο φωτογράφος λέει για την έκθεσή του: «Μια περιπλάνηση στους δρόμους της  Αθήνας, της πόλης όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και που όσο και αν με πληγώνει, εκεί πεισματικά επιλέγω να ζω. Μια περιπλάνηση στους δρόμους της πόλης που σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις να κάνεις με ένα πρόσωπο πραγματικό• με ένα πρόσωπο πολυδιάστατο. Με κάθε της στενό και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, με κάθε της γωνιά και μία άλλη μορφή. Μεμονω-μένα καρέ, μεμονωμένες ιστορίες μιας πόλης και της καθημερινότητά της. Βάλε τα όλα μαζί, ένωσέ τα και έχεις το πάζλ «The Athenians». H πρώτη παρουσίαση, σε μορφή έκθεσης, της σειράς «Οι Αθηναίοι» θα πραγματοποιηθεί στο χωριό της Βαμβακούς. Ένα χωριό που προσπαθεί να αναβιώσει όχι μόνο το ίδιο αλλά συνάμα και έναν τρόπο ζωής που έχει ξεχαστεί προ πολλού στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα.»

Ο Σωκράτης Μπαλταγιάννης θα βρεθεί στη Βαμβακού και θα αποκαλύψει στο κοινό μικρά μυστικά για την έκθεση, αλλά και τη φωτογραφία γενικότερα, το Σάββατο 05/09, στις 20:00, οπότε και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης.

Λίγα λόγια για τον Σωκράτη Μπαλτάγιαννη
Είναι φωτογράφος ντοκουμέντου, γεννημένος το 1979 στην Αθήνα. Πέρα από τις αναθέσεις που αναλαμβά-νει για περιοδικά, εφημερίδες και άλλα μέσα και που κυρίως αφορούν στην κάλυψη της επικαιρότητας και ανθρωπιστικών/κοινωνικών κρίσεων, η προσωπική του δουλειά είναι πολυεπίπεδη και καταπιάνεται με θέ-ματα όχι απαραίτητα δημοφιλή, αλλά πάντα με τη ματιά στραμμένη προς τα κοινωνικά ζητήματα και τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι επηρεάζονται από την κοινωνία, το περιβάλλον και αντιστρόφως.
#TheAtheniasinVamvakou
#AthensPhotoWorld
#VamvakouRevival


Επικοινωνία
Ομάδα Vamvakou Revival, Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
[email protected]
+30 27310 76233
www.vamvakourevival.org
Like us on Facebook @VamvakouRevival
Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ