ΕΛΛΑΔΑ. Με ζέστη και 40άρια φεύγει ο Αύγουστος. Αφήνοντας στο Σεπτέμβριο το δύσκολο έργο της προσαρμογής στο Φθινόπωρο.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα, η βδομάδα θα ξεκινήσει με ήλιο σε όλη τη χώρα. Στο Ιόνιο και στα δυτικά και κυρίως στα πιο ορεινά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις, όχι όμως κάτι αξιόλογο. Και για άλλη μια μέρα, θα συνεχιστεί και το βράδυ ο αίθριος καιρός. Ωστόσο η υγρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι αυξημένη κυρίως στα δυτικά, δίνοντας μια αίσθηση δυσφορίας στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα πλησιάσει τους 37-39 βαθμούς, με τις μέγιστες στο εσωτερικό της Μακεδονίας. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά περιμένουμε το θερμόμετρο να φτάσει τους 40 βαθμούς σε περιοχές όπως ο Θεσσαλικός Κάμπος, η Αττική, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος , σε νομούς Αργολίδας και Λακωνίας, αλλά και στη δυτική Στερεά.

Αρκετή ζέστη αναμένεται και στο Αιγαίο, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 36-37 βαθμούς και μέχρι 33 στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ , βορειοδυτικοί και στο Αιγαίο 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Για την Αττική αναμένεται ήλιος και αρκετή ζέστη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23-40 βαθμούς. Στα ανατολικά θα είναι λίγο πιο χαμηλή με 37 βαθμούς και με έναν ήπιο βοριά 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 21-37 και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Τρίτη στα βορειοδυτικά ορεινά πιθανόν το μεσημέρι να σημειωθούν τοπικές βροχές, αλλά γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια με 35-36 βαθμούς οι μέγιστες. Ωστόσο τα 40αρια θα παραμείνουν για άλλη μια μέρα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Και τέλος στο Αιγαίο θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 34-37 βαθμούς με βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Τετάρτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια, όπου και το μεσημέρι ίσως σημειωθούν τοπικές βροχές σε ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί κοντά στους 34-36 βαθμούς σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις στο Αιγαίο 2-4 μποφόρ και στο Ιόνιο λίγο πιο ενισχυμένοι, βόρειοι 4-6 μποφόρ.