ΛΑΚΩΝΙΑ. Οι πολιτικοί ταγοί της Λακωνίας, σε δηλώσεις τους, συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν τους στόχους τους κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε:

«Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, έκλεισε για πολλές οικογένειες του τόπου μας ένας κύκλος προσπαθειών, υπό τις πρωτόγνωρες μάλιστα συνθήκες που επέβαλε η πανδημία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα Λακωνόπουλα για την επιτυχία τους! Η ζωή κερδίζεται με προσπάθεια και αγώνα. Σήμερα έκαναν το πρώτο βήμα. Μπροστά τους ανοίγεται μία συναρπαστική περίοδος, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις. Στη νέα τους αυτή πορεία, εύχομαι καλή αρχή και καλή δύναμη!

Όμως σε μια δοκιμασία, υπάρχουν και αυτοί που δεν πέτυχαν. Στα παιδιά αυτά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μην απαγοητευτούν. Να συνεχίσουν την προσπάθεια, γιατί η εμπειρία μιας «ήττας», μας κάνει καλύτερους, εντοπίζοντας και διορθώνοντας τα λάθη μας. Έτσι που αυτή η «ήττα», να κρύβει μέσα της μία επερχόμενη νίκη.

Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους αγώνα δίπλα στα παιδιά, ώστε όλα να έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να κατακτήσουν τα όνειρά τους!

Πάνω από όλα, όμως, θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη σε όλους τους γονείς, που στέκουν ως άγρυπνοι φρουροί και υποστηρικτές των ονείρων των παιδιών τους!».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νεοκλής Κρητικός, δήλωσε:

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέτυχαν τους στόχους τους στις «Πανελλαδικές εξετάσεις. Σας εύχομαι να έχετε μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική φοιτητική ζωή, γεμάτη εμπειρίες και γνώση.

Επίσης αξίζουν πολλά ''μπράβο'' και στις οικογένειές σας που σας στήριξαν σ΄ αυτή τη δύσκολη χρονιά με τις έκτακτες συνθήκες αλλά και στους εκπαιδευτικούς σας που ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις πρωτόγνωρες προκλήσεις διδασκαλίας.

Οι μαθητές/τριες που δεν τα πήγατε τόσο καλά, μην αποθαρρύνεστε.

Νέες προκλήσεις θα γεννιούνται διαρκώς, νέες ευκαιρίες θα σας προσκαλούν. Καλλιεργήστε το ταλέντο σας, την κλίση σας, τα χαρίσματά σας!

Δύναμη και υγεία σε όλες κι όλους!».

Η τέως αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, περιφερειακή σύμβουλος, δήλωσε:

«Σήμερα η αγωνία τελειώνει για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων. Συγχαίρω θερμά τους επιτυχόντες μαθητές της Λακωνίας που εξασφάλισαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κάνατε το πρώτο βήμα στην πορεία της εκπλήρωσης των φιλοδοξιών και των στόχων σας και σας εύχομαι κάθε επιτυχία.

Συγχαρητήρια και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που ήταν υποστηρικτές και συνοδοιπόροι στις προσπάθειες των μαθητών.

Σαν μητέρα και εκπαιδευτικός καταλαβαίνω την αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν ότι η επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος, η ζωή θα σας φέρει πολλές δοκιμασίες και ευκαιρίες .Τα όνειρα σας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με επιμονή και αποφασιστικότητα. Καλή επιτυχία και καλή πρόοδο σε όλους».

Ο Βαγγέλης Βαλιώτης, επικεφαλής της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης του Δήμου Σπάρτης, δήλωσε:

« Με την ευκαιρία της σημερινής ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θέλω να δώσω , μέσα από την καρδιά μου θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Σπάρτης που πέτυχαν τον πολυπόθητο στόχο τους για την εισαγωγή τους στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας .

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στους γονείς σας για την πολύπλευρη στήριξη στο δύσκολο αυτό αγώνα των παιδιών αλλά και στους άξιους εκπαιδευτικούς μας, που κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερης αυτής σχολικής χρονιάς, στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειές τους.

Αγαπητά μας παιδιά,

Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια θέλω να γνωρίζετε ότι εσείς, η νέα γενιά είστε η ελπίδα του τόπου μας.

Σε σας εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο .

Εύχομαι να έχετε υγεία και δύναμη και να πραγματοποιήσετε στο μέλλον τα όνειρα και τους στόχους σας με την ίδια θέληση και επιμονή που δείξατε για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μα πάνω απ’ όλα σας εύχομαι να μην χάσετε ποτέ την πίστη σας στις δυνάμεις σας και να θυμάστε πάντα ότι με σκληρή δουλειά, η επιτυχία είναι δεδομένη.

Όσοι από εσάς δεν πετύχατε την εισαγωγή σας σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στη ζωή μας υπάρχουν πολλές επιλογές και δίνονται πολλές ευκαιρίες και είμαι σίγουρος ότι θα τις αξιοποιήσετε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος, θέλω να καλωσορίσω στη Σπάρτη τους φοιτητές, που επέλεξαν να φοιτήσουν στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της πόλης μας και να τους ευχηθώ καλή διαμονή και να έχουν μία όμορφη φοιτητική ζωή .

Να έχετε καλές σπουδές και να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό είναι να γίνετε χρήσιμοι, άξιοι και δημιουργικοί άνθρωποι.

Καλή σταδιοδρομία και καλή αρχή στο νέο σας ξεκίνημα!!!»