Φωτογραφίες, κλασική μουσική, εκπαίδευση, τεχνολογία και επιστήμες δίνουν ραντεβού στον Πάρνωνα αυτόν τον μήνα

ΒΑΜΑΒΑΚΟΥ. Ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές σας διακοπές και επιστρέψατε στη ρουτίνα της καθημερινότητας; Αναζητάτε, όμως, μικρά διαλείμματα στη φύση, αλλά και δημιουργικές στιγμές με την οικογένειά σας; Τότε, ο επόμενος προορισμός σας είναι η Βαμβακού! Εδώ, θα βρείτε μοναδικές και πρωτότυπες δράσεις για όλη την οικογένεια, από έκθεση φωτογραφίας και συναυλία κλασικής μουσικής, έως μοναδικά προγράμματα στη φύση, τεχνολογικά και επιστημονικά εργαστήρια για παιδιά.

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς και υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Αυτόν τον μήνα, μία πρωτότυπη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, «oι Αθηναίοι», θα φιλοξενείται στα μονοπάτια και τα σοκάκια του χωριού (εγκαίνια, 05/09). Είκοσι ασπρόμαυρες εικόνες του Σωκράτη Μπαλταγιάννη, που αποτυπώνουν τη σκληρή πλευρά της πόλης, έρχονται στη Βαμβακού! Ένα παιχνίδι αντιθέσεων μέσα στη φύση. Η έκθεση διοργανώνεται από τη Vamvakou Revival σε συνεργασία με το Athens Photo World.

Το «Όρος Εnsemble» ολοκληρώνει τη μουσική του παρουσία στο χωριό της Βαμβακούς με την τελική συναυλία όλων των μελών του, στις 12 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Πρόκειται για το επιστέγασμα της πολύ έντονης δημιουργικής πορείας των μελών του σχήματος στο χωριό, η οποία και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβρη. Το Όρος Ensemble δημιουργήθηκε στο χωριό της Βαμβακούς, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κατά τη διάρκεια του προγράμματος φιλοξενίας μουσικών που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Σεπτέμβριος κρύβει εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους! Περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6-12 ετών, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασιάς έρχονται στο σχολείο της Βαμβακούς. Τα ζώα του Πάρνωνα, μέσα από γνωστούς μύθους του Αισώπου (05/09), αλλά και το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών στην περιοχή του (12/09), αποκαλύπτονται. Η μουσική συναντά τα χρώματα στη Βαμβακού, μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσικής για παιδιά 6-12 ετών (19/09) από τη Χρυσάνθη Μάνδρου - Φιλιππάκου, Μουσικοπαιδαγωγό - Θρησκειολόγο. Τέλος, ένας κύκλος θεατρικών συναντήσεων με τη Φλώρα Καλομοίρη, για παιδιά 4-7 ετών, ξεκινά (26/09) από τον Σεπτέμβριο.

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) επιστρέφει με τρία επιστημονικά εργαστήρια και σπουδαίες συνεργασίες. Θα μάθετε πώς θα κατασκευάσετε μία εφαρμογή Android ή … πώς να προστατέψετε τη συσκευή σας, σε ένα εργαστήριο (13/09) για παιδιά 9-12 ετών σε συνεργασία με την ομάδα Tech4Schools της Nokia Hellas. "Ελάτε να ταξιδέψουμε στο διάστημα, να γνωρίσουμε το ηλιακό μας σύστημα και την αστρική μας γειτονιά, να συζητήσουμε, να μάθουμε, να παίξουμε, να κατασκευάσουμε, να υπολογίσουμε και να γράψουμε σε ένα πρόγραμμα για μαθητές Γ’ έως Στ’ Δημοτικού (26/09) σε συνεργασία με το CTY Greece του Anatolia College" (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά). Ένα εργαστήριο που πιο χωριάτικο δεν γίνεται έρχεται αυτόν τον μήνα (20/09), για παιδιά 11-14 ετών με την Ελένη Παλούμπα, χημικό και υπεύθυνη ΕΚΦΕ Λακωνίας. Πείτε τον κωδικό V.Soap_at_V.Lab!

Το πρόγραμμα του μήνα συμπληρώνεται με μία ομιλία για τον αθλητισμό και την παρουσίαση του βιβλίου «Η Επιστήμη της ποδηλασίας» (19/09) από τον Μπάρδη Κωνσταντίνο, εργοφυσιολόγο και Διδάκτορα Διαιτολογίας – Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, αλλά και ένα βιωματικό σεμινάριο επίτευξης στόχων (27/09) με εισηγητή τον Γιώργο Κεραμιδά, Personal Development & Business Coach.

Ραντεβού στη φύση και τα βουνά! Τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα στο www.vamvakourevival.org/events

#WeekendsatVamvakou
#VamvakouRevival
Επικοινωνία
Ομάδα Vamvakou Revival. Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
info@vamvakourevival.org
+30 27310 76233
www.vamvakourevival.org
Like us on Facebook @VamvakouRevival
Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg