ΛΑΚΩΝΙΑ. Την ικανοποίησή του για την πρόσληψη 3.445 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ορκωμοσία των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Αυγούστου, στο Διοικητήριο Λακωνίας ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης.

Παράλληλα ευχήθηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη κατασκευή στην Κοκκινόραχη ενός σύγχρονου ειδικού σχολείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Σπάρτης. Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει ωστόσο λόγω γραφειοκρατικών θεμάτων έμεινε πίσω.

Όπως τόνισε ο κ. Αραχωβίτης «Τα παιδιά με αναπηρία, έχουν ένα ιδιαίτερο ψυχισμό και, ως εκ τούτου, αναπτύσσουν ιδιαίτερα χαρίσματα. Η κοινωνία χαιρετίζει και περιμένει από τη νέα γενιά δασκάλων πολλά! Με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την αγάπη τους για τα παιδιά και το λειτούργημά τους, ευχόμαστε να μπολιάσουν με νέες ιδέες και πρακτικές την εκπαιδευτική κοινότητα, που λόγω των πολλών χρόνων που δεν έχουν γίνει προσκλήσεις μόνιμου προσωπικού, έχει δημιουργηθεί ένα χάσμα μεταξύ των εκπαιδευτικών γενεών».

Κλείνοντας πρόσθεσε : «Να υπογραμμίσουμε ότι οι προσλήψεις αυτές γίνονται μετά από 11 ολόκληρα χρόνια μνημονιακών απαγορεύσεων και ενός χρόνου καθυστέρησης από την κυβέρνηση της ΝΔ, που σημειωτέον, δεν είχε ψηφίσει το νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει στη Βουλή για τους διορισμούς».