Περιοδεία Διαμάντως Μανωλάκου σε Βαχό Δροσοπηγή και Νιοχώρι

ΜΑΝΗ. Την συμπαράστασή του στους πυρόπληκτους της Μάνης εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς και την στήριξή του στη διεκδίκηση άμεσων αποζημιώσεων, εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της Συσπείρωσης στο Δήμο Αν. Μάνης, Δ. Αναστασάκος.

Όπως δήλωσε ο κ. Αναστασάκος, «Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταθέσει στο περιφερειακό συμβούλιο επερώτηση από τις 12/ 5/2020 σε ότι αφορά τη λήψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Από τις απαντήσεις που δόθηκαν καταδεικνύεται ότι κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί από την Περιφέρεια για την ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας και την στήριξη των αρμοδίων υπηρεσιών».

Και πρόσθεσε πως θα πρέπει:

  • Να αποζημιωθούν Άμεσα οι πυρόπληκτοι στο 100% των ζημιών που έχουν υποστεί.
  • Να γίνουν άμεσα έργα υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές που κάηκαν.
  • Να γίνει ριζική αλλαγή και εκσυγχρονισμός του αντιπυρηνικού σχεδιασμού και της πυροπροστασίας.
  • Να γίνει αύξηση του προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες με πλήρωση των αναγκαίων οργανικών θέσεων στην Πυροσβεστική και δασική υπηρεσία να ενισχυθούν οι αρμόδιες δυνάμεις υπηρεσίας με τα αναγκαία μέσα και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών των τεχνικών μέσων, με ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού.
  • Να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών-αντιδιαβρωτικών-αντιπλημμυρικώνέργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων και των ορεινών- ημιορεινών περιοχών.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4662/20 και όλοι οι αντιδασικοίνόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που αποχαρακτηρίζουν δάση, δασικές εκτάσεις, ακόμη και αναδασωτέες περιοχές και νομιμοποιούν καταπατητές, μεταφέρουν ευθύνες πυροπροστασίας-δασοπροστασίας σε ιδιώτες, περιφέρειες, δήμους και εθελοντές, οι οποίες πρέπει να ανήκουν στο κράτος. Να προστατευθούν οι καμένες δασικές εκτάσεις από καταπατητές και να αναδασωθούν άμεσα.

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την βουλευτή και μέλος της ΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις πληγείσες, από την πυρκαγιά, περιοχές του δήμου Ανατολικής Μάνης, Βαχός, Δροσοπηγή και Νεοχώρι. Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. και θα περιλαμβάνει συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας αλλά και με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής.