Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Ο λαϊκισμός που εκπορεύεται από τις πολιτικές της λιτότητας, ηκατάρρευση του κοινωνικού κράτους (διάλυση δημόσιας παιδείας, δημόσιας υγείας και δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης), ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός που πηγάζει από τις θρησκευτικές αντιπαλότητες και τον αφανισμό των οικουμενικών αξιών, ο εθνικισμός ο ρατσισμός και η ξενοφοβία που πηγάζουν από το κύμα μετανάστευσης ύστερα από καταστροφικούς πολέμους, αποτελούν μερικά από τα στοιχεία που σκιαγραφούν την πραγματικότητα στο τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο στερέωμα.

Απέναντι στον κυνισμό του μέσου πολίτη που αποτελεί και απόρροια του νεοφιλελευθερισμού, θα πρέπει να δοθεί μέσα από τα μεγάλα λαϊκά και μαζικά κινήματα, αγώνας, με σκοπό την κατάκτηση της αξιοπρέπειας και τους κανόνες στην κοινωνία των πολιτών.

Οι δυνάμεις της εργασίας, του πνεύματος, του πολιτισμού, οφείλουν να παλέψουν για την επίτευξη και πραγμάτωση της κοινωνικής συνοχής.

Παράλληλα με ανησυχεί η πορεία των εθνικών μας θεμάτων που σίγουρα θα οδηγήσει στην άνοδο των εθνικιστικών δυνάμεων.

Αναμφίβολα η πολιτεία οφείλει να συνδράμει για την την επίτευξη της κοινωνικής αρμονίας, μέσα από την αποβολή του φόβου και της ανασφάλειας με περισσότερη κοινωνική και εθνική προστασία. Οφείλει να προασπίσει τα συμφέροντα του έθνους και του λαού μας στους διεθνείς οργανισμούς, ασκώντας εξωτερική πολιτική που να δίνει φωνή στον Έλληνα και την Ελληνίδα.

Γιατί εμείς οι Έλληνες μπορούμε και θα πετύχουμε!

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr