Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΜΟΛΑΟΙ. Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζει τις εκδηλώσεις του το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Δήμο Μονεμβάσιας. Κάθε καλοκαίρι και για μια εβδομάδα η καρδιά του ελληνικού ερασιτεχνικού θεάτρου χτυπά στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Μολάων.

Σε εποχές δύσκολες για τον πολιτισμό και παρά τις επιπλέον δυσχέρειες που συσσώρευσε η πανδημία, ο Δήμος Μονεμβάσιας διατήρησε μόνον αυτή την πολιτιστική δράση για το καλοκαίρι λόγω του πανελλήνιου χαρακτήρα που η συγκεκριμένη έχει αλλά και διότι ο χώρος των παραστάσεων, το μικρό υπαίθριο θεατράκι είναι απόλυτα ελέγξιμο ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοιό.

Πλέον το φεστιβάλ έχει μπει στην τελική του ευθεία.

Το πρόγραμμα των επόμενων παραστάσεων έχει ως εξής:

Τρίτη 25 Αυγούστου
«Η Κερένια Κούκλα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου
(Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου)

Τετάρτη 26 Αυγούστου
«Λεύτερο Ζευγάρι» των Ντάριο Φο & Φράνκα Ράμε»
(Ομάδα Θεατρική Συμπαιγνία – Ιωάννινα)

Πέμπτη 27 Αυγούστου
«Ηλέκτρα» του Σοφοκλή
(Θεατρικό Εργαστήρι Νέων Δήμου Μονεμβασίας – Εκτός συναγωνισμού)
Απονομή Βραβείων, Λήξη του Φεστιβάλ

Όπως δήλωσε στο notospress.gr η κ. Παναγιώτα Αλειφέρη, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Μονεμβάσιας και της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, «όλα πηγαίνουν μια χαρά στο φεστιβάλ, φέτος έχουμε 8 συμμετοχές από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η διαφύλαξη της υγείας των συμμετεχόντων και των θεατών. Σε αυτή την κατεύθυνση τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Βέβαια έχουμε μεγάλη βοήθεια από τους εθελοντές μας που έχουν αγκαλιάσει την εκδήλωση. Αλλά και το κοινό μας είναι εκπαιδευμένο, αφού στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται 6 θεατρικές ομάδες».

Τα μέτρα ασφάλειας τηρούνται λοιπόν με ευλάβεια, κατά την είσοδο το κοινό θερμομετρείται και τοποθετείται στο αμφιθέατρο με την βοήθεια των εθελοντών κατά ομάδες και με την τήρηση των κανόνων αποστασιοποίησης.

Η κ. Αλειφέρη τόνισε πως «όλοι μαζί μπορούμε και τον ιό να αντιμετωπίσουμε και το θέατρο να ενισχύσουμε».

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου εκτός από την αγάπη των θεατρόφιλων έχει κερδίσει και την στήριξη φορέων. Έτσι το Υπουργείο Πολιτισμού το έχει θέσει υπό την αιγίδα του και το ενισχύει, όπως και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου το έχει χρηματοδοτήσει.

Λόγω των μέτρων, το κοινό καλείται να κάνει τηλεφωνική κράτηση θέσης. Στην είσοδο θα τηρείται ονομαστικός κατάλογος. Επιπλέον δεν θα υπάρξουν διαλείμματα κατά την διάρκεια των παραστάσεων ούτε και λειτουργία κυλικείου. Τα μέτρα αποστασιοποίησης έχουν μειώσει τον αριθμό των θεατών σε ένα αμφιθέατρο που είχε καταφέρει να επεκτείνει κατά 30% την χωρητικότητά του.

Όμως ακόμα υπάρχει θέση για τους λάτρεις του θεάτρου.

Επικοινωνήστε με τα 6946718085, 6970403130, 6973610689, 12:00 -14:00 και 19:00 – 21:00 .

Μολάοι Δήμου Μονεμβάσιας, 21 έως 27 Αυγούστου 2020

Αμφιθέατρο Λυκείου Μολάων

Ώρα Έναρξης 21:00

Είσοδος Ελεύθερη