Φλώρος: «Μία συλλογική προωθητική ενέργεια που κάνει τη Σπάρτη προορισμό!»

Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΣΠΑΡΤΗ. Η νέα πραγματικότητα που δημιούργησε η πανδημία της Covid-19 στον πλανήτη δεν άφησε ανεπηρέαστη καμία κοινωνική ομάδα και καμία χώρα. Συνήθειες άλλαξαν, συμπεριφορές τροποποιήθηκαν και παραδόσεις εγκαταλείφθηκαν προσωρινά(;) προκειμένου να προστατευτεί η υγεία του ευρύτερου συνόλου.

Σε αυτά τα δοσμένα πλαίσια, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, προχώρησε στην υποκατάσταση του επιτυχημένου θεσμού της «Λευκής Νύχτας» με την «Εβδομάδα Εμπορίου», από 24 ως 31 Αυγούστου 2020.

Η «Εβδομάδα Εμπορίου» σηματοδοτεί την τελευταία περίοδο των εκπτώσεων. Τα προϊόντα θα διατίθενται σε ακόμη καλύτερες τιμές ενώ το ωράριο των καταστημάτων θα είναι το καθιερωμένο της θερινής περιόδου. Δεν θα υπάρξουν πεζοδρομήσεις ή εορταστικές δράσεις και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό θα τηρούνται αυστηρά.

Όπως δήλωσε στο notospress.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος, «Ουσιαστικά πρόκειται για μία συλλογική προωθητική ενέργεια, έτσι το βλέπουμε. Είναι συνολική προσπάθεια όλων των επιχειρήσεων και όχι μεμονωμένη δράση κι αυτό είναι σημαντικό».

Ο κ. Φλώρος επιβεβαιώνει τις διαστάσεις που παίρνει η οικονομική κρίση και σε τοπικό επίπεδο. Όπως ανέφερε, «Για τον εμπορικό κόσμο της πόλης της Σπάρτης, δεν υπάρχουν χειρότερα! Στερηθήκαμε τους ομογενείς που η παρουσία τους μας βοηθούσε τα προηγούμενα χρόνια. Ο πρωτογενής τομέας που καθορίζει την γενικότερη οικονομική ευρωστία της περιοχής μας δοκιμάζεται από την κατακόρυφη πτώση των τιμών παραγωγού. Επί πλέον έχει μειωθεί δραματικά κι ο πληθυσμός στον οποίον μπορούμε να απευθυνθούμε. Χάθηκε ο φοιτητόκοσμος, μεταφέρθηκε το στρατόπεδο αλλά και οι εδώ ερχόμενοι οικονομικοί μετανάστες, αποχώρησαν για άλλες χώρες πιο εύρωστες οικονομικά. Αποχώρησαν οι μετανάστες εργάτες της γης και της οικοδομής.»

«Τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν» τόνισε ο πρόεδρος, «απευθύνονται σε πολυ λίγες επιχειρήσεις. Μια μικρή μειοψηφία μεγάλων επιχειρήσεων θα ευνοηθεί από αυτά. Οι μικρές ή μεσαίες δεν αποκομίζουν κάτι. Στόχος μας αυτό τον καιρο είναι να μήν... πέσει το καράβι στα βράχια, αφού όλοι μας είμασταν απροετοίμαστοι. Μετά θα δούμε τι θα κάνουμε για την επόμενη μέρα».

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση μοιάζει να είναι «πάγια εντολή». Ο κορονοϊός ήρθε να περιπλέξει μια ήδη σύνθετη πραγματικότητα και ως γνωστόν, τα σύνθετα ερωτήματα ζητούν σύνθετες απαντήσεις.